Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Fredag d. 26. juni - Søndag d. 28. juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Sun, June 28, 2009 23:34:16

Fredag den 26. Juni 2009 – Søndag den 28. Juni 2009

Nu er vi retur efter weekend hjemme. Det har fungeret fint.

Vi ser frem til Tirsdag hvor der er besøg af Morten fra klassen og så har de møde hvor de skal snakke om hvornår Jakob kan hjemsendes. det bliver spændende om den 17. juli holder.

FREDAG DEN 26. Juni 2009.

Fredag havde vi kun træning om formiddagen da Lenette ville komme og hente os ved 14 tiden.

Vi var ude at cykle ca 20-25 min. En fin tur som han selvfølgelig klarede fint. Det var ad lidt veje og cykelstier. Bagefter prøvede han igen sit waveboard og en tur rundt på mooncar. Det går rigtigt fint, og han er ikke overmodig så det går uden at vælte.

Så var det Ergoterapeuten der tog over. Hun ville lave lidt opgaver i deres opgavebog. Samle et puslespil som gik fint.

Ved 12 tiden var lægen forbi for at se hans øje. Der er ikke noget i vejen efter hvad hun kunne se. Vi snakkede lidt om hvad han måtte. De plejer at sige et halvt år før man må hoppe og bruge de karruseller der drejer og kører stærkt. Så Legoland skal måske ikke besøges lige nu. Hun syntes at han klarede det fint. Han skulle måske ikke vente så længe med at komme hjem. Han var en hurtig løber med hensyn til at blive bedre. Måske tidligere end den 17. Juli kunne han blive hjemsendt. Vi må tag en dag af gangen. De skal have måde tirsdag for at snakke om datoen.

Det er altid rart når men bliver taget godt imod når man kommer.

Lidt i kl 14 kom Lenette. Vi fik pakket bilen og kørte hjemad. Da vi kom til Grydehøjvej var der flag oppe også for Jakob. Der var fødselsdag på vejen for Nicolas og hans mor havde sat 6 flag op i vejsiden og skrevet på vejen med kridt: ”Velkommen hjem Jakob” Det var super flot. Tak Maiken.

Jakob havde fået en god sommerferie T Shirth fra klassen med billede af hele klassen og alle deres navne. Det er super flot. Dejligt at have sådan en klasse og forældre. Men ikke mindst jer 2 Svenja og Morten. Stort tak til jer alle. God sommerferie.smiley

Han fik lov at spille som en af de første ting. Playstation. Det er også ved at være 3 uger siden at han har prøvet det sidt. Det var i Sønderborg.

Lenette og jeg kørte kort efter til Haderslev for at høre musik. Det var fint deroppe med godt vejr. Det var svært at være af sted uden Jakob. Lenette og jeg …..og Emilie alene sammen for første gang. Hej Matematik var super godt. DAD også godt. Jeg kan ikke lide at de skriger men der var flere gode numre.

Jakob blev passet af min mor og far. De klarede det, selv om det var lidt svært at få han til at falde til ro. Min far lavede lidt Lego med ham og så gik det. Det er svært at overgive sig når man gerne vil følge med i det hele.

LØRDAG DEN 27. Juni 2009.

Vi var hjemme ved halv 2 tiden. Fik far sendt over i Campingvognene. Der sover de normalt overe. Vi fik lagt os også efter en god aften.

Vi spiste morgen mad sammen. Første gang siden 10. Maj. Det var hyggeligt.

Han havde fået en liste med et par opgaver og her var det en cykeltur og lave dagbog for at øve at huske. Vi fik organiseret en cykel til Jakob. Igen var Maiken hjælpen. Vi lånte Nicolas cykel. Vi fik cyklet ca 4 km. Vi var så lige rundt 2 steder og sige hej og vise at Jakob har det fint og henne ved hestene. Vi havde storesøster med også. Vi fik lavet dagbogen, og sørget for at mine forældre var klædt på til at klare sig. De skulle have pizza fra Kruså til aftensmaden. De skulle have ham til at skrive Dagbogen og han skulle til fødselsdag ved Nicolas. En times tid skulle han være der. De havde aftalt at han kom lidt inden i. Det var vellykket. De var glade for at se ham. Han fik lov at fortælle lidt først. Var ude at sparke fodbold og deltog som de andre. Han var ikke til at få med hjem igen men det skulle han jo for de skulle hente pizzaerne.

Han fik samlet resten af hans Lego helikopter. Det er han stadig god til. Det tager bare den tid det skal gøre. Om det går lidt langsommer kan godt være men han kan godt. Han ville jo heller ikke overgive sig her til aften, men gjorde det da men igen lidt sent.

Aftenens musik var Jokeren var der og det var sjovt at høre når man ikke gør det normal. Tim Christensen var der og de sagde det var godt også. Poul Krebs var rigtig god. Boss Hoss er et tysk band som snakker eget amerikansk. De spiller rigtigt fint og meget rockenende musik. De er hver at høre. De sluttede før at kæmpe fyrværkeri. Supper flot. Vejret var med os hele dagen.

SØNDAG DEN 28. Juni 2009.

Så fik vi igen rundstykker og blødkogte æg. Det var fint. Men tiden går hurtigt og hvad nåede man.Jakob skal kunne huske det vi andre glemmer. Han klarer det næsten bedre en en selv. Han fik spillet lidt PC og Playstation og Wii. Wii for første gang hjme ved os selv. Det klarer han også fint. Rystede lidt på hånden men han fik uden problemer bolden i hullet i Golf. Flere gange i træk. Da jeg prøvede ramte jeg slet i hul. Ikke en eneste gang. Hvad de kan de børn. Var ude lidt og sparke lidt bold. Samlede puslespil. Lenette sad med ham og syntes at han klarede det godt. Var med til at sprøjte planterne i drivhuset. Vi fik sendt Farmor og farfar hjem til Sjælland. Vi sluttede af med et bad inden aftensmaden som var Lenettes hjemme lavet burgere. Vi kom af sted ved 1830 tiden fra Bov og var heroppe igen ved 21 tiden. Det gik fint at skulle være her igen. Han savnede da Lenette og Emilie da de kørte herfra. Lenette kørte til vores venner i Demstrup. Lenette skulle lige med hende på arbejde i morgen da vi desværre har fået et sten slag i forruden. Hun arbejder der hvor man kan lave dem.

Han har været glad for at være hjemme og for at se klassen. Det var super at han var med der og se dem igen.

  • Comments(2)//jakob.osibov.dk/#post19

Torsdag den 26. juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Thu, June 25, 2009 22:48:03

Torsdag den 26. Juni 2009

Dagens program startede med Fysio. Hun ville gerne have ham på cyklen, men det ville han ikke. Vi fik ham da overtalt til at køre frem og tilbage og løfte armen for tegnet stop. Og til alt det sammen med at han stoppede og steg af cyklen uden problemer var der en ting til som han godt kunne. Han stod så på waveboardet og kørte mooncar. Han klarer det fysisket rigtig godt. Mange stadig lidt hurtighed og styrke men bevæger sig fint. Hurtighed og resten af styrken vil komme når han bliver udfordret af egne kammerater og jævn aldrene. Det er jo så ikke her oppe.

Så var det skolearbejde og puslespil og lidt gem og find lege. Han har problemer med puslespillet men klarede det da. Han kan huske hvad han laver men ikke så detaljeret. Det er anstrengende at skrive men gør det. Læser og regner når vi er sammen med det han har lært.

Jeg var ude at løbe mens han lavede skolearbejdet. Var tilbage til frokost og hans hvil.

Eftermiddagen skulle han lege med en pædagog. Mens han gjorde det var jeg med til Rehabilitering plans møde. Det er der hver 14 dag. 2. Møde mens han er her. Jeg vidste jo ikke hvad det gik ud på. De ville gerne høre hvad jeg havde set af problemer som kunne være godt at tage op i behandlingen. Jeg omtalte hans ”nej” i mange situationer hvor der normalt ikke ville være sagt nej. Er det energi eller fordi han var bange?? Jeg sagde at han jævnligt beklagede sig over ondt i øjnene og hvorfor har han det?? De ville se om han kunne komme til øjenlæge. De ville se på hvad de kunne gøre ved hans hukommelse og finde nogle arbejdsredskaber/løsninger til ham og os. Fysisk ville de fortsætte med at øve dagligdags tingene. Cykle, mooncar og lignende. De syntes at han var fint med. De kaldte ham en spurter med hensyn til hans ophold.

Da jeg var kommet tilbage var hans gæster kommet. Sofie fra klassen og hendes forældre. De havde en bog med til ham. Det var så godt at se dem hygge sig sammen. De kommer så godt ud af det sammen. De fik den samme rundvisning som andre gæster. Aktivitets rummet motionsrummet og sansehaven med mooncars. Det var hyggeligt og dejligt at snakke med Sofies mor og far. Det var jo dem der havde kørt mig til Tyskland og fulgt efter ambulancen derned over alle de samme røde lys som den. Det var super at have besøg men det har alle de andre besøg nu også været. De var her 2 timer men så begyndte Jakob at være træt. Han fik lige 20 min hvile inden maden. Da jeg ikke har billeder af dem har jeg lånt et som deres klasselære har taget. Her er det Sofie.

Dagens aftenarrangement var en tur ned i byen for at få en is. Vi var kun 3 børn med så de voksne fik også en is på afdelingens regning. Jakob ville gerne med så det var bare af sted.

Der var så en telefon besked fra Doris som var sygeplejerske på Sønderborg sygehus. Det var hende der var med herop med ambulancen. Hun ville høre hvordan han havde det. Men da personalet ikke må fortælle hende noget så fik vi hendes nummer og Lenette vil ringe til hende i morgen. Er det ikke flot at de er interesseret i hvordan Jakob har det?? Jeg synes det er rart og rigtigt flot.

Til mødet sagde de at de fra terapeuternes side ville sætte hjemendelses dagen til den 17. Juli. De havde ikke lægernes vurdering. Den kommer sikkert i næste uge. Men det er altså om 3 uger. Det kan jo altid forlænges og det sker nemlig engang imellem. Det er jo snart og lidt dejligt.

Jeg glemte at tage billeder i dag af gæsterne og egentlig også under hans fys træning. Træls.

Lige et billede af Jakob der er ved at barbere sig.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post18

Onsdag den 24. Juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Wed, June 24, 2009 17:44:13

Onsdag 24. juni 2009

Vi vidste at vi skulle til psykolog kl 1030. Intet andet og det fik vi heller ikke at vide.

Sidste gang ved psykologen og hendes test af Jakob. Test med at huske 15-20 ord som hun læste op og han skulle gentage dem. Det havde han svært ved. Han samlede nogle puslespil og mønstre. Nogle gik godt og andre ikke. Da Jakob var færdig ville hun lige snakke med mig i 10 min. Det blev til næsten en time. Jakob var blevet sendt tilbage, han kom selv forbi igen på gangen da det tog tid. Personalet havde vist ikke opdaget at han selv var kommet tilbage så lige pludselig rumsterede han på gangen. Jeg fik at vide af psykologen at han havde en skade forbindelsen mellem højre og venstre hjernehalvdel. Det kan betyde noget for indlæringen. Han har problemer med at samle overblikket med/og detaljerne. Nogle ting virker som om han måske er lidt langsommere til at lave. Hun kunne godt fornemme at han havde godt fat i dansk. Han kunne jo stadig fint læse. Det han har lært er der stadig. Man vidste jo godt at alt sikkert ikke var som før men det var lidt hårdt alligevel at få af vide. Derfor tog det lidt længere at snakke med psykologen end de 10 min.

Da vi havde spist frokost skete der ikke noget. Jakob fik samlet lidt Lego. Intet program så vi vidste jo ingen ting. De begyndte også at undre sig, men der kunne vi ikke nå noget. Vi fik at vide at der skulle nok ske mere i morgen.

Jeg snakkede med ergoterapeuten. Hun sagde at han ikke kom ud lige inden for 14 dage. Hun sagde at lige da han kom hertil trænede de ham for at få muskler igen og at han fysisk klarer det fint nu. Derefter har de så testet ham for at finde ud af hvad han kan. Som hun sagde, har de jo en bestemt fremgangs måde for at finde ud af hvad han kan. Hun ville nu starte på lidt fra hans skoletaske og lidt køkken træning. Hun havde lige snakket med psykologen så hun skulle lige ind og høre hvordan jeg havde det.

Vi var lige ude at prøve hans inliners. Det gik fint nok men han gad ikke rigtigt da han fik dem på men kørte et par gange frem og tilbage. Balancen holdte han fint. Det var jo også varmt så måske derfor han ikke gad.

Han er så lige blevet hentet for at komme ned og samle lidt mere Lego.

Vi er blevet lovet at komme i varmvands bassinet senere som aften aktivitet.

Vellyket tur i bassinet. Nyder jo stadig vand og at dykke. 45 min var vi i bassinet.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post17

Tirsdag 23. juni 2009 - Sant Hans

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 23, 2009 11:57:05

Tirsdag den 23. juni 2009

Dagen startede bedre da han vågnede lidt tidligere. De var sent med dagens program så det så vi først før frokost. Vi nåede at få tøj på og morgenmad i god tid.

Jakob startede med skole. Lavede nogle opgaver hvor han skulle finde fejl og nogle opgave med tusch. Han byggede også lego. (Her imens fik far løbet 6-7 km )

Neuropsykologen lavede flere test. I dag hvor han skulle genfortælle en historie med det samme efter at hun havde læst den. Det gik fint synes jeg ( Jeg kan ikke sådan) Så lavede han labyrinter, flere hvor de blev større. Der blev taget tid på dem. Andre opgaver hvor han skulle følge tal og bogstaver, 1 til 2 til 3 osv og a til b til c osv 1 til a til 2 til b osv også på tid. Den sidste havde han lidt svært ved i starten men så gik det ok. Hanhavde også en hvor han skulle huske tal. Først 2 tal så 3, 4 og 5 tal. Så gik den heller ikke længre. (Far klarede den ikke så langt. De skulle jo komme i den rigtige rækkefølge) Bagefter skulle han sige nogle tal hun læste op men han skulle sige dem bagfra. (Igen klarede far den dårligere. Jeg sagde dem jo bare inde i hovedet for mig selv) Hun siger flere gange han klarede det fint og han skrev pænt synes hun.

Nu er der hvil før frokost og der kommer besøg over frokost og ved 15 tiden også.

Bjørn fra klassen kom med hele familien. De havde Lego med til Jakob. Bjørn havde fået en magen til Jakobs og ville gerne have samlet den samtidigt med at Jakob. Men Jakob ville jo også gerne vise lidt rundt og så det fik han lov til. Træningsrum, sansehaven og afdelingens fællesrum. I sansehaven kørte de med fuld fart rundt på mooncars. De hyggede sig rigtigt fint. De spillede også bold på Jakobs værelse men de blev dysset lidt ned da der var andre der måske ville have ro. De var her 1½ time.

Nu har han ligget ca 30 min på sengen. Ingen aktivitet fra personalet om at han skal lave noget. Nu er han gået i gang med at samle Lego bilen fra Bjørn.

Majken og Nicolas havde flere overraskelser med. En af de rigtig gode var at Daniel var med. En anden var at hun havde en stor Lego Star Wars ting med. Den var han klar til at samle med det samme. Men han skal lige være færdig med det han er i gang med først. De spillede først bold herinde og senere også ude i haven. De kørte på mooncar og var i motionscenteret. Nu fandt vi det. Man skal lige finde rundt. De knoklede alle 3 på løbebånd motionscykler og romaskinen. De fik varmen. De hyggede sig rigtig godt. Som da Bjørn var der er der noget børn og klassekammerater kan som vi voksne ikke kan levere på samme måde.

Nu skal vi se om vi skal have lidt at spise. De griller over ved villaen og der er der også bål lidt senere. Skumfiduser og marie kiks er der også.

De havde købt ind til at grille. Pølser og koteletter salat og kartoffelsalat. Så vi var ovre at spise i villaen. Et par øl og sodavand til. Der var et lille bål også. Dette var et pårørende arrangement med en fra personalet. Pigerne(indlagte) havde lavet snobrøds dej. Vi sad og snakkede. Fik lidt at vide om hvorfor vi var her. Hvad ens børn fejlede. Det var rigtigt hyggeligt. Det er rart at det ikke kun går op i ”hospital”. Rart at få et voksen kendskab til hinanden. Man støder jo på hinanden mange gange i løbet af dagen. Det var dejligt at snakke og lytte til hinanden. Se de andres børn og opleve dem. De er jo stadig dejlige med deres handikaps. De syntes at vores Jakob så godt ud. Det er rart at høre.

Sent igen. Han sover desværre ikke endnu. Kl er jo 2220.

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post16

Mandag den 22 juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Mon, June 22, 2009 13:14:13

Første dag alene med Jakob. Man skal lige finde ud af dagsprogrammet og hvordan det foregår.

Vi skal ku nå det hele.

--------------------------------------------------------------------

Dagens program

0800 morgenmad og medicin

0900 Fys. Træning på balancebanen udenfor i flot vejr.

1000 Proteindrik (Ekstra "mad") og skoleopgaver. Ikke fra Bov skole men her oppe fra.

1100 Neuropsykolog

1200 frokost og hvil

1400 Pædagog med skoleopgaver.

1500 Proteindrik

Herefter er der frit program. Lov til 2 gange ½ time PC spil

1730 Aftensmad

1900 Fælles aktivitet

---------------------------------------------------------------------

Vi skulle jo først vågen og så have tøj på. Så skulle vi spise og da han ikke er den hurtigste til det så nåede vi knap nok at blive færdig til kl 9 hvor vi skulle ud i det flotte vejr og træne balancen. Den bane de har er for let for ham så de skal finde nogle måder at gøre det sværere for ham. De bruger så bolde som han skal gribe mens han står på en træstamme. Gå med lukkede øjne uden at bruge hænderne mens han går på en hængebro af net. Han fik til slut lov til at vise sig på hans Waveboard. Han klare det rigtigt godt . Vi skal bare finde ud af hvad han kan. Han gør det bare. Er ikke bange. Da vi er det, da vi jo ikke ved om han kan få balancen igen hvis han mister den og ryger af. Om han kan få balancen når det går for stærkt og han gerne vil af og hopper af. Det er sådan noget vi og ham skal finde ud af.

Pædagogen og Jakob lavede nogle opgaver og legede. Jeg måtte ikke være med så fik drukket lidt kaffe

Diatist. 24,1 Kg vejede han i dag. Det var ok med diatisten når han tager lidt på hele tiden. Med hensyn til hvad han spiser så er det er i orden at drikke de proteindrik når man ikke har den største appetit.

Pædagogen og Jakob skulle over og spille et spil. Igen uden mig men det vil han gerne.

NeuroPsykologen lavede nogle test af hans hukommelse og sin koncentrations evne. Det er svært at læse ud af det hvad han kan. De er lidt underlige sådanne test. Han tegnede nogle figure. 13 stk. og derefter skulle ud fra hukommelsen tegne dem igen. Han tegnede så 3, men det var svære tegninger. Jeg sad bare bag i og var stille. Hun skal snakke med ham de næste 3 dage.

Social rådgiveren var forbi. Han ville bare fortælle at Skolen(Lære og inspektør(økonomiansvarlig)/SFO/sagsbehandler/fysioterapeut ville blive indkaldt til møde den 21. August her oppe. Det var det tidligste de kunne finde en tid de kunne sammen (kommunen og Hammel neurocenter) Mødet bliver afholdt selv om han måske skulle være udskrevet herfra. Han sagde at da Jakob jo er hurtig træt at det vil tage noget tid før han skole mæssigt kan deltage normalt. En start vil være ca 2 timer i skole.

Han var så henne og samle noget lego sammen med pædagogen.

Eftermiddagen brugte vi på at samle en lego helikopter. Det gør han helt selv. Han kan godt miste koncentration lidt i mens.men når han så bliver holdt til går det fint. Han er rigtig glad for at samle Lego. (Gave ide han har jo snart fødselsdag)

Vi gik en tur ud, for jeg ville ud i det gode vejr. Jeg kommer jo ikke meget ud her. Ville jo ha vøret ude hele dagen hjemme men sådan er det ikke her. Vi gik ned og hentede en Lego folder om alt fra 2009.

Aftens mad og derefter dagens fælles aftensarrangement. Vi skulle gå en tur, ned og købe en is, så han fik at vide at far skulle have penge med. Selv om han ikke ville hverken gå eller have is så spiste han 3 kugler og vaffel. Det var hyggeligt nok.

Vi snakkede med mor over Skype og for sent faldt han i søvn. Der er meget der skal hænge sammen og ting tager tid. Det er et fastlagt progam der skal nåes. Jeg skal også finde rytmen så skal vi nok nå det. Vi må jo ikke stresse for ikke at trætte Jakob.

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post15