Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

14. juli - Sidste dag i Hammel

Uge 29 - 13-19 juli 09Posted by Lenette Pedersen Fri, July 31, 2009 01:42:25

NB: Opdateret 8. august........ nu incl. billeder

Så oprandt den sidste dag i Hammel. En dag vi virkelig havde set frem til !!! Og så kom den endda meget hurtigere end ventet - næsten ikke til at fatte.

Morgenen lignede temmelig meget mandag morgen for efter morgenvækning gik vi i villaen for at få morgenmad med Henrik og Emilie.

Kl. 9 stod Emilie og Jakob klar til at lave fælles aktivitet. Igen med sygeplejesken, som de fik lokket til et spil billard. Og så var de beskæftiget den næste times tid. Og det var jo meget godt, for Henrik og jeg skulle ha' et afsluttende (udskrivnings-) møde med den fra teamet der ikke havde ferie, nemlig Lene V. Vi fik vendt mange ting og hun fik også spørgsmål med, som vi gerne ville have svar på. Hele forløbet med Jakob blev gennemgået og vi kunne stille spørgsmål ligeså tosset som vi ville/kunne. Lene ville kigge på det og vi skulle så lige stikke hovederne sammen efter forældrekaffen.

Vores lille møde trak en smule ud, så da vi kom tilbage, var Jakob næsten færdig med sit halvtimes hvil og klar til næste opgave. Det skulle ha' været skoleopgaver med Eva M., men hun ville ikke bruge den sidste dag på sådan noget kedeligt noget, så istedet blev der spillet Jeopardy i dagligstuen (og igen fik Emilie lov at være med). Den halve time de var væk, gik Henrik og jeg igang med at få tømt stuen helt fore vores ting. Alt blev pillet ned fra vægge og skabe og hylder blev tømt.

Så da ungerne kom tilbage fra deres time med fys'en, hvor de havde spillet hockey og lavet Kims-leg med indbygget aktivitet med Charlotte var alt helt tomt og det meste båret over i bilen og villaen.

Fra kl. 12-13 spiste vi igen frokost i villaen, og mens Henrik sørgede for at Jakob hvilede sig i villaen gik Emilie og jeg i dagligstuen og begyndte at dække bord og rette an med de ting, der skullle serveres ved farvelkaffen kl. 14. Vi nåede det hele i fin stil, så alt var klart da gæsterne begyndte at dumpe ind.

Jakob havde bestilt pølsehorn, chokoladekage og chips med dip. Mor havde så tilføjet gulerodsstave og agurkestave, så der også var et sundt indslag. Det var heldigvis populært og kagen blev behørigt beundret. Den havde Emilie og Jakob endda selv bagt og jeg havde pyntet den efter ønske fra Jakob.

Farvel-kaffen var godt besøgt og rigtig mange kiggede ind. Fordelen ved at afholde det kl. 14 var at både den afgående dagvagt og eftermiddagsvagten havde mulighed for at kigge forbi. Og naturligvis var der også besøg af de andre patienter og deres forældre.

Gaver var der også. Både fra teamet, talepædagogen og de andre patienter og pårørende. Jakob blev meget glad for gaverne. Det var rigtig hyggeligt og vi var færdige ca. kl. 15.30. Derefter havde vi endnu et lille møde med Lene V. og kunne så gå tilbage til køkkenet og rydde op. Vi fik også snakket lidt med lægen Lisbeth og fik svar på et par af pludseligt opståede spørgsmål. Godt hun lige havde tid til at kigge forbi. Osse fordi vi fik Ritalin med hjem til ca. 14 dage, så Jakob kunne få Ritalin mens vi var på ferie og få mere ud af de ting vi lavede og så.

Kl. ca. 17 var bilen pakket færdig, vi havde afl. nøgler og fået sagt farvel rundt omkring og så kunne det gå hjemad. Og hvor var det dejligt at vide at det nu gik hjem for at blive hjemme.

På vejen hjem blev der hentet pizzaer, som vi smovsede os i. Bagefter blev bilen tømt og så var den dag lissom ved at være slut.

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post35

13. juli

Uge 29 - 13-19 juli 09Posted by Lenette Pedersen Mon, July 20, 2009 01:05:05

På grund af den sene sengetid, var det en meget træt Jakob der skulle vækkes mandag morgen. Han var næsten ikke til at få liv i, men sygeplejersken kom jo lidt over 8, så det skulle han bare. Og så skulle de allersidste blodprøver tages til tjek af levertal m.m.. Han er ved at være helt god til det med at skulle ha’ taget blodprøver. Ikke et kny kommer der når han bliver stukket. Og det endda kun efter et enkelt sprøjt med bedøvelsesmiddel.

Vi nåede lige at komme over i villaen til aftalt tid kl. 8.30, hvor vi skulle spise morgenmad med far og Emilie. Appetitten var ikke stor, men alligevel gled der en krydder ned. Kl. 9 var vi tilbage på stuen og Jakobs første opgave denne dag var at skrive sit eget dagsprogram på tavlen.

Derefter gik han med Ellen af sted til dagens første aktivitet, hvor han havde lokket hende ned i multisalen og spille badminton – Ellen ville nemlig ikke spille billard. Emilie og jeg gik ned for at kigge, da han havde været i gang i ca. ½ time og så fik vi lov til at være med. Lige noget der passede Emilie.

Fra kl. 10 skulle der laves pizza dej og laves egne pizzaer, så Jakob hjalp Kristine med at lave dej til alle de andre og så kom der ellers gang i pizzabixen, hvor alle sad og lavede deres egne pizzaer. Jakob fik lavet en flot én, og kunne også ha’ lavet Cecilies, men jeg synes det var vigtigere at han fik hvilet inden besøget hos Helle, så jeg takkede nej tak.

Han nåede lige et lille hvil inden han skulle op til Helle (neuropsykologen), hvor han skulle lave de sidste tests i forbindelse med Ritalinens virkning. De gik som forventet og Helle var enig i at han vil have gavn af Ritalin. Heldigvis da.

Fra 12 til 14 skulle vi ha’ frokost og klaret et middagshvil. Frokosten blev klaret i villaen og Jakob fik sørme osse hvilet derovre. Han og Emilie hyggede sig på værelset med lidt TV, så han fik faktisk hvilet lidt.

Kl. 14 stod vi igen klar på stuen hvor Lerke kom og målte pulsen inden hun tog både Emilie og Jakob med ned ad gangen, hvor de skulle bygge og lege med en forhindringsbane på gangen, sammen med alle de andre børn. Det havde vist været en succes, men nok mest for Emilie.

Dagens sidste planlagte aktivitet var at lave opgaver med Eva M. De gik ned i dagligstuen for at lave spillet med at stable klodser og for lave mosaik, igen for at teste Ritalinens effekt.

Da dagens strabadser var overstået gik vi igen over i villaen og Jakob og jeg tog cyklerne hen i Netto for at handle ind til tirsdagens Farvel-kaffe. Han var svær at overtale, men da han hørte at alternativet var at jeg ville bestemme det hele og især hvilke chips der skulle serveres, så kunne han lokkes med alligevel.

Tilbage i villaen fik vi bikset noget aftensmad sammen og hyggede os i udestuen. Kl. var næsten 19 før vi var færdige, men da både Emilie og Jakob gerne ville se, hvad aftenaktiviteten var, slog vil til da Henrik tilbød at klare opvasken, så vi kunne gå over på afd..

Der var stablet bowling/kegling på benene – igen på den lange gang – og begge unger hoppede ind og var med til den igangværende runde og var også klar til endnu et spil bagefter. Det var godt vi gik derover, for Jakob vandt suverænt den sidste hele runde, hvor han var med til at spille.

Efter lidt familiehygge med TV på værelset i villaen indtil kl. 21, blev der sagt go’nat og Jakob og jeg gik i villaen og fik ham puttet, så han kunne være klar til den sidste dag i Hammel.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post34