Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Uge 20

Uge 20 - 11-17 maj 09Posted by Henrik Sørensen Mon, June 08, 2009 20:00:41

I denne uge var vi ved ham hele tiden. Sov 2 nætter hjemme og 2 dernede. Om dagen var vi der begge. Farmor og farfar og mormor og morfar passede Emilie, smurgte madpakker til os, vaskede tøj og passede huset, Super for vi kunne ikke.

Han var overvåget på alt. Hjernetryk, blodtryk, hjerneaktivitet, puls, iltning af blodet. Han fik en masse medicin. Når hjernetrykket steg var det hjernen der hævede. De gav ham så mer sovemedicin og det faldt til ro igen. De forsøgte jævnligt at tage ham ud af det for at se om hans tryk var ok. Det lykkedes ikke. Han blev CT scannet 2 gange. Røngten blev han også.

Lørdag aften steg trykket og de kunne ikke få det ned. Chef lægen kom og de gav ham 2 forskellige slags medicin og heldigvis faldt trykket. Jeg ringe Lenette derned. Inden hun kørte havde jeg ringet igen og fortalt at det var iorden igen. Hun kom alligevel for det havde jeg brug for. Det var ikke rart.

Han var forholdsvis stabil. De kunne hele ugen (undtagen lørdag aften) styre trykne. Hans tryk måtte ikke være over 20. i perioder ikke over 10. Normalt tryk er 4-12. Stiger når man er på WC til 50 og til 100 når man nyser kraftigt.

Han reagerede meget hurtigt når de udskiftede tomme sprøjter med medicin. Det reagerede jeg også på. Det var ikke rat at se at hans blodtryk kunne falde til 60 og så gav de ham lidt mere medicin og så steg det til 200 og det gjorde det på ca 1 min, Ubehageligt sunes jeg.

De var ikke vandt til at have overnattende her på denne intensiv afdeling. Det var jo en voksen intensiv. Intensiv afdeling der kunne operere. Den lå også tæt på CT og MRT scanner. De første nætter sov vi i en stol der kunne vippes men 3 dag fik vi en seng. Mad fungere heller ikke ordentlig de første dage. Men vi fik derefter næsten hver gang 2 potioner. Rengøringsdamen begyndte at komme med rene kopper til os og vand i flasker.

Når de mødte kom de fleste af de sygeplejesker der havde passet ham og andre lige ind for at se hvordan han havde det.

De har i weekenden haft kamera i lungerne fordi han har slim dernede som de ikke kan suge op. De sendte en prøve til Kiel for at se hvad det var.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post1