Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

12.-14. juni

Uge 24 - 08-14 juni 09Posted by Lenette Pedersen Sun, June 14, 2009 22:56:25

Uha, der er sket meget i denne weekend (text og billeder tilføjet 15/6 kl. ca. 14.45)

Først og fremmest har far været her. Det bliver der set frem til hele ugen. Emilie har været på "klan" tur med familien i Løgumkloster, men hun kommer så til gengæld med næste weekend.

Jakob er rigtig kommet i gang med at bruge sine ben igen. Fra at han i torsdags tog de første skridt (sådan rigtigt), så var han jo ikke til at styre på to tønder land i fredags, hvor han ikke bevægede sig nogen steder hen uden at det var på gå-ben. Rullestolen blev kun brugt som støttepædagog, dvs. som en slags avanceret stok.

Det var så også hårdt lørdag, for da ville benene slet ikke som Jakob ville og de gjorde bare ondt. Men når man har ligget stille i ca. 4 uger og så går så meget som han gjorde fredag, svarer det til at løbe et maraton uden for-træning, så der er måske ikke så meget at sige til det......

I dag er det gået lidt bedre med benene og de er blevet brugt lidt mere.

Sådan en helt almindelig dag her på Hammel Neurocenter er rimelig skemalagt og dagsprogrammet bliver skrevet på whiteboardet på værelset hver morgen senest kl. 9.

Men i weekenderne er der knap så meget personale og derfor er det også lidt mere frit hvad vi kan lave. Der har både lørdag og søndag været familie-ture på programmet og lørdag brugte vi nogle timer på en LANG gåtur, der førte os ud af byen og hen til den lokale golfbane. Vi ville egentlig have gået samme vej tilbage, men et par flinke golfspillere forklarede os ruten gennem golfbanen og så var det da den vej vi gik. Da vi kom hjem var Jakob et par tees og en golfbold rigere (og han sad naturligvis i kørestolen...det er trods alt for meget at gå over 4 km når man lige har lært at gå igen smiley).

Søndag eftermiddag kørte vi en tur til Silkeborg, gik en tur nede ved sluserne og såmænd da ikke osse om vi lige kunne klemme en enkelt lille softice ned.

Jakobs værelse her på Neurocenteret ligger næsten dør om dør med sygehusets varmtvandsbassin og lørdag aften blev han for første gang inviteret med i. Da først brusebadet var overstået og han fik lov til at komme i bassinet var det bare lykken for en vandhund som Jakob. Det blev til en ½ time i vandet for fysioterapeuten skulle lige se, hvor meget han kunne klare i første omgang. Hun blev så positivt overrasket at han blev inviteret med i vandet allerede søndag formiddag igen. Denne gang i en hel time. Det var dejligt at se hvor meget han nød det.

Søndag aften efter turen til Silkeborg kørte far tilbage til Bov igen. Det er lidt hårdt at se, hvor ked af det han bliver og hvor han næsten ikke er til at trøste. Derfor er det med at finde på gode lokkemidler og denne søndag blev det til at vi kunne se lidt film efter aftensmaden og aftenaktiviteten.

Denne søndag aften blev han igen fysisk aktiveret, for der stod "norsk kvadra-et-eller-andet" på programmet og det viste sig at være et motionscenter i kælderen, hvor han blev udsat for motionscykel, romaskine og løbebånd (som han gik på).

Og sidst men ikke mindst er sonden til mad og medicin blevet fjernet. Det er ret stort, for så tror de på at han kan spise og drikke sig mæt og tage på ovenikøbet. Derfor får i lige her til sidst et billede, hvor Jakob giver sig selv vand gennem sonden. Det skulle vi helst ikke komme til at opleve igen.

kh

Henrik og Lenette (og Jakob selvfølgelig)

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post8

11. juni

Uge 24 - 08-14 juni 09Posted by Lenette Pedersen Thu, June 11, 2009 23:18:28

Og så havde jeg lige skrevet en kilometerlang text og så forsvandt det bare ud i det blå.... Øv.....

Nu må i lige nøjes med billeder, så kommer der mere text i morgen......

Jakob spiller bowling m. tennisbolde - og holder selv balancen v. briksen

Vi har nu fået en måtte så vi kan sidde på gulvet og lege, ex. køre m. den nye Lego Racers bil fra Bjørn, som Jakob selv har bygget - og den kan flyve henover hoppet !!!

Sondemad er heller ikke noget problem. Jeg kan da selv hjælpe med at trykke mad og vand ind gennem sonden.

Og så er der dømt afslapning i træningsrummet - dejligt.... efter en hård omgang basket

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post7

9. og 10. juni

Uge 24 - 08-14 juni 09Posted by Lenette Pedersen Thu, June 11, 2009 00:15:25

Så er der lidt nyt igen.

Det største der er sket de sidste par dage, set fra Jakobs synspunkt, er helt klart besøget af Farmor og Farfar. De havde gjort den lange vej fra Sjælland helt herover og det var noget der blev set frem til. Ikke noget hukommelsestab på det punkt smiley

Farmor og farfar ankom hertil lidt efter kl. 15, og måtte så desværre tilbringe de næste ca. 1½ time i dagligstuen sammen med mig med at vente på at Jakob vågnede op efter middagshvilet, hvad han først gjorde ca. kl. 16:45. Og han blev så glad for at se dem .......

Farmor og farfar blev helt til ca. 18:30 og var med til at underholde under spisningen.

Formiddagens aktivitet tirsdag var et spil bowling herinde på stuen. Det synes han osse var rigtig sjovt. Først foregik det siddende og så til sidst blev det mere avanceret og han skulle nu stå op og selv holde balancen. Det gik rigtig godt. Og gribe tennisbolde kunne han såmænd da osse lige, når jeg nu er i gang med at prale.......

Set fra morens synspunkt er det næsten lige så stort at Jakob har taget de første skridt på egen hånd i dag.

Jeg har været til forældremøde i dag og mens jeg var væk var der både hvil der skulle klares og Lego der skulle bygges. Og fys'en havde prøvet at stille kørestolen så tilpas langt væk fra sengen at han selv skulle gå nogle skridt for at komme hen og hvile.... og det gjorde han så. UDEN støtte. Så nu praler han og skal vise det til alle der gider kigge... og det gør de heldigvis allesammen, for de er bare supersøde, dem der passer på os.

Forældremødet idag var givtigt. Min forespørgsel om hvornår han kan begynde at spille lidt Gameboy, Playstation, computerspil og se lidt TV (hvor han jo bare slapper helt af imens) har bevirket at han faktisk må gøre lidt af alle tingene hver dag. I små doser og med hensyntagen til hvor træt han er. Han ved det ikke endnu, men er sikker på at jeg bliver populær, når jeg fortæller ham det i morgen.

Og lur mig om ikke det er noget af det han vil kunne huske smiley

Hvilene er det ikke gået så godt med i dag. Han har faktisk slet ikke sovet hele dagen og faldt først meget sent i seng her til aften. Tror han vil komme til at sove morgendagen væk.......

Jeg forsøgte mig med at køre herfra i dag (var i svømmehallen og pløje 40 baner = 1000 m) men det var ikke en udpræges success, når han nu ikke ville sove alligevel. Problemet når jeg sidder der er, at han snakker og snakker for at undgå og falde i søvn..... Et pest eller kolera problem: Skal jeg blive eller ikke i hvilesituationerne.

kh

Lenette

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post6

Mandag den 8. juni

Uge 24 - 08-14 juni 09Posted by Lenette Pedersen Mon, June 08, 2009 22:02:39

Det har været en go' dag i dag.

Jakob har været i godt humør og det er dejligt at se.

I dag var osse dagen hvor HEP (hans fodboldtræner) skulle komme på besøg og det var noget der blev set frem til. Derfor blev hvileperioden i formiddags osse overholdt til punkt og prikke.

HEP kom kl. ca. 11.15 og var med til fysisk træning af Jakob, dvs. dagens aktivitet var ballonspil og der blev skudt med hænder, fødder og nikket til ballonen. Topscoren i "nik" var 11.

Sådan et besøg er noget der trætter, så eftermiddagsluren blev på et par timer.

Jeg cyklede mig en tur imens, og fik set lidt af Hammel. Fandt osse en cykelrute, jeg ku tænke mig at prøve af en af de nærmeste dage, hvis vejret ellers holder. Den går ned/hen/op/ud forbi Frijsenborg Slot.

Da jeg kom tilbage var Jakob vågen igen og vi tilbragte en lille times tid med at bygge Legotingene fra Sønderborg Sygehus og med at lege med dem. Han klarede selv byggeriet - efter tegningerne naturligvis - men det er jo osse måden at gøre det på. Fik minimalt med hjælp.

Efter aftensmaden, hvor Jakob stadig er meget småtspisende stod den på fodbad og bagefter træning m. ballon igen. Da ballonspillet var slut, blev han spurgt hvad han ellers kunne tænke sig, og svaret var: Jeg vil gerne gå.

Noget vi slet ikke har snakket om skulle være endnu, så det var helt på hans eget initiativ. Fedt. Og det gik godt. Ikke så mange skridt og det var med støtte, men det var fedt.......

Nu er der ro, dvs. han er puttet, men sover ikke endnu.

Korttidshukommelsen er stadig ikke helt på plads og tidsfornemmelsen heller ikke, men det går helt sikkert den rigtige vej.

Mange hilsner

Lenette

  • Comments(7)//jakob.osibov.dk/#post2