Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

6. juli

Uge 28 - 06-12 juli 09Posted by Lenette Pedersen Tue, July 07, 2009 13:17:31

Det var åbenbart blevet lidt for sent for Jakob søndag aften, for jeg var nødt til at vække ham da kl. var 5 minutter i 8, og da var han endda meget svær at vække. Men han nåede da at få tøj på og få øjne inden sygeplejesken kom ind ca. 8.10. Dagen blev startet med en tur på vægten og heldigvis havde han taget på igen. Så nu er vægten kommet op på 25.1 kg. Dejligt at se, når man ikke synes han havde spist for meget i løbet af weekenden.

Jakob skulle ha startet op med at prøve Retalin i dag, men der er udskudt til tirsdag, da vi ikke er hjemme i eftermiddag pga. undersøgelsen på Audiologisk Institut i Århus, og så kan blodtrykket ikke blive målt som det skal.

Eva N, talepædagogen, kom og hentede ham lidt over 9. De gik ned på hendes kontor og lavede et par test som han kender. Scoren var ikke så høj som hos en person uden en hjerneskade, men det bliver spændende at se, om det er noget Retalin kan gøre noget ved. Både at han kan koncentrere sig bedre og kan huske bedre.

Kl. 10 blev vi afhentet af Charlotte, der er fysioterapeut-studerende og gik over i bilen for at hente waweboardet, så hun kunne se ham køre lidt på det. Det blev taget med op i sansehaven og det gik rigtig, rigtig godt, både med at køre rundt i en bue og ned og op af bakkerne. Dvs. lige indtil han væltede af og fik en hudafskrabning – bare fordi han ikke ville køre ind i Charlotte. Waveboardet blev sat på plads her på stuen og de gik i stedet i træningsrummet den sidste ½ time, hvor der vist blev øvet med en balancebold.

Dagens sidste punkt inden vi var ”overladt” til os selv, var at der skulle laves puslespil m. Lene V. (ergo). De tog et af vores egne, som han kender. Der blev igen målt tid, så der kan sammenlignes med det samme puslespil senere på ugen, når han får Retalin. Det havde taget 40 min. at lave det.

Så kunne Jakob lige nå at hvile inden vi skulle ha’ frokost. Mens han var afsted til træning var der kommet brev fra Kasper fra klassen, så hvilet blev brugt på at åbne og kigge på de mange fine ting Kasper selv havde lavet, både perleting og tegninger af Pokémon figurer. Et brev Kasper selv har skrevet var der også. 1000 tak for brevet, Kasper, der er Jakob rigtig, rigtig glad for.

Lige efter frokosten kørte vi til Århus til Audiologisk afd. ved Universitetshospitalet. Hurra for TomToms GPS, for med sådan en fætter, er det jo ikke svært at finde rundt. Jakob skulle ha’ testet hørelsen, da man i starten af opholdet heroppe opfangede lidt nedsat hørelse + hans venstre øre flød lidt med noget blod i ca. 1 døgn. Heldigvis kunne vi nå at få det afklaret, mens vi stadig er indlagt heroppe. Efter lidt ventetid i et overfyldt venteværelse kom Jakob til høreprøve i et lydtæt lokale. Det gik supergodt. Jakob gjorde som han fik besked på, på nær til sidst hvor hun skulle lave en trykprøve at mellemøret. Højre side gik OK, men da hun skulle lave det samme for venstre øre, kom hun til at putte proppen der skulle få det til at slutte tæt for langt ind uden forudgående advarsel. Derfor blev Jakob ked af det og hun stoppede testen. Heldigvis var det, det sidste der skulle laves. Så vi blev sendt i venteværelset igen og kom efter ca. 15 min. ventetid ind for at snakke med en læge og få resultatet af testen. Testen viste at Jakob ikke hører høje toner på venstre øre. Alt andet er normalt. Grunden til øreudflådet skyldes formodentlig at stigbøjlen i øret har været brækket i forbindelse med faldet. Ingen af delene er noget der skal gøres noget ved. Hverken høreapparat til den manglende hørelse eller et operativt indgreb for at reparere stigbøjlen. Det sidste vil nemlig kunne give flere gener end et godt resultat. Så både Jakob og mor var enormt glade for den besked. Jakob vidste slet ikke hvad han skulle gøre ved sig selv, så glad var han. Det har åbenbart spøgt meget i hans bevidsthed at han ikke vil have høreapparat. Dejligt med en glad dreng.

Da vi var færdige på hospitalet kørte vi til Bruuns Galleri og gik en tur rundt derinde, mens regnen silede ned udenfor. Vi var der et par timer og det gik supergodt. Han følte sig ikke generet af de mange mennesker i butikkerne og gik selv på opdagelse rundt i Fætter BR.

Vi nåede tilbage til Hammel lige til spisetid. Af en eller anden grund ville Jakob ikke sidde i dagligstuen og spise sammen med mig. Så han tog sin mad på en bakke og gik ned på stuen. Desværre var maden ikke et hit, så der blev ikke spist så meget af det. Da han var færdig med at spise, kom Kristine og hang ud indtil hun gik til fællesaktiviteten i dagligstuen. Den havde Jakob ikke lyst til at være med til for dagens aktivitet var at tegne og male og sådan noget kan give beskidte fingre og hvis der er noget Jakob ikke ka’ li’, så er det at blive beskidt. Vi var dog lige nede og beundre kunstværkerne og hygge lidt med de andre inden vi gik tilbage til et PC spil inden vi snakkede med Emilie og far på Skype. Kl. 21.15 blev Jakob lagt i seng og ca. kl. 21.45 sov han.  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post28