Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

7. juli

Uge 28 - 06-12 juli 09Posted by Lenette Pedersen Wed, July 08, 2009 23:43:36

Tirsdag var dagen hvor Jakob skulle starte op med Ritalin behandling. Forsøgte at få lidt liv i ham fra kl. 7.30, men det lykkedes først lidt i 8. Lidt over 8 kom så 2 sygeplejesker og lavede den første blodtryksmåling, der skulle laves ½ time inden den første pille skulle spises. De gik igen og vi gjorde os klar og gik ned for at spise. Det betød så også at midt i morgenmaden kom de og Jakob fik den første Ritalinpille. Langsom start med 2 x 5 mg piller. Den 1. pille kl. ca. 9 og den anden pille ca. kl. 12. Alt efter dosering og styrke skulle pillen virke ca. 4-6 timer, så han på længere sigt kan klare sig gennem en skoledag med efterfølgende lektier. Onsdag og torsdag sættes dosis så op til 10 mg piller, der tages på de samme tidspunkter.

Efter pillerne er taget, bliver blodtrykket igen målt efter hhv. 1 og 2 timer. Hele dagen var målingsresultaterne normale, så på det punkt accepterer hans krop pillerne helt fint.

Som det første punkt på dagsplanen stod der talepædagog med Eva N. igen. Ligesom mandag. Hun lavede 2 tests på ham, både en visuel test (vistnok nogle billeder) og en auditiv test (hvor han vist skal huske ord). Samme tests var lavet den 30. Juni og i mandags. Med en score på hhv. 84 og 88. Denne gang lavede hun begge tests samme dag og nu var scoren hhv. 120 og 114. En klar forbedring må man sige. Så hun var godt tilfreds med Ritalinens virkning.

Det næste han skulle lave var med ergoterapeuten, der også ville lave gammelkendt stof med ham. Dvs. hun skulle spille 2 spil med ham, som hun også havde gjort fredag, hvor hun havde taget tid på begge dele + gjort sig notater om hvordan han greb tingene an.

Igen var det positivt. Det ene spil tog lige så lang tid, men kun fordi han var uheldig og væltede nogle klodser, ellers havde han været hurtigere. Og han havde været meget mere sikker på hvordan han skulle gøre. Det andet var en billedmosaik, hvor han gik meget mere systematisk/logisk til værks. Og som et stort plus tog han også selv initiativ til at rydde spillene op/pakke sammen efter brug. Indtil nu har han skullet opfordres til det.

Formiddagens sidste punkt var en fysisk aktivitet, hvor fys’en fik ham med i multisalen, hvor de spillede badminton og lavede tegning-stafet. Efter Jakobs overbevisning vandt han selvfølgelig stafetløbet…..

Da frokost og hvil var overstået gik vi til farvel-kaffe for Max, en knægt, der nu endelig skulle hjem efter et 7 måneders ophold her i Hammel. Der var alskens lækkerier på bordet, men Jakob nøjedes med en vaffel og 2 slurke cola. Ikke meget, når man tænker på at der var både islagkager og skumfiduser og vingummi. 3 ting han normalt ikke går af vejen for. Til frokost fik han klemt 1 stykke rugbrød ned, men det var ikke fordi han havde lyst.

Inden vi nåede at gå fra bordet, blev Jakob kapret af pædagogen, der tog ham med ned på stuen til skoleopgaver. De fik lavet noget mere dansk i ”Daglig Dosis” og der var endda også tid til at spille et spil bagefter.

Så var eftermiddagen vores egen og vi startede med at gå ned i den lokale legetøjsforretning, hvor de var så søde og bytte noget Lego han havde fået dobbelt af. Vi stod længe og kiggede og beslutte sig kunne han ikke, men ligesom vi var ved at opgive, så fandt han en autocamper og den blev det. Vi skulle kun betale en lille smule til.

Så måtte vi en tur i Brugsen, for at se om vi kunne finde noget aftensmad, for de hakkebøffer der var på planen heroppe var der ingen af os der havde lyst til. Så menuen stod på medisterpølse og frisk pasta m. bacontern. Og vi stod selv i køkkenet og lavede det hele. Dvs. Jakob forsøgte at snige den, men det blev uheldigvis opdaget af den strenge strenge mor.

Aftenaktiviteten nåede vi også lige at være med til, nemlig forskellige slags spil i sansehaven. Vi var ude og hyggede os til kl. næsten 20, hvor en byge satte en stopper for legen. Inde igen fik Jakob lov til at gå i gang med at bygge sin nye bil før vi ringede hjem og snakkede med far og Emilie på Skype. Det blev sent før han sov, for lige pludselig var han sulten (efter han var blevet lagt) og måtte ha’ sin croissant. Det hjalp og så var der ro.

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post29