Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Uge 21

Uge 21 - 18-24 maj 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 09, 2009 11:23:01

Se indlæg for den 8. juni længere nede.

Man-ons: Stabil, hans tryk i hjernen blev så normalt at det steg når han anstrengte sig og faldt hurtigt igen. De lagde hans sove medicin om så han hurtigt kunne tages ud af koma. I tiden hvor han lå i koma skulle hans hovede ligge helt præcist for at blodtilførslen var iorden. De begynder at behandle ham for lungebetændelse.

Torsdag den 21 maj: I løbet af natten havde han selv trukket vejret. Stadig med lungemaskinen tilkoblet. Man havde den plan at tage ham ud af koma om morgenen. Kl 730 slukkede man for 2 typer sovemedicin. kl. 745 slukkede man for den sidste type sovemedicin. kl 750-755 tog amn slangen ud af hans halt og han trak selv vejret og han åbnede øjnene. Jeg kom ind til ham igen ca kl 805. Det var dejligt at se efter 11 dage i koma. Desværre hævede hans stemmelæber og han havde svært ved at trække vejret. De sendte mig ud og igen var jeg bange for at miste ham. de gav ham luft i maske (lægerne) 1-1,5 time sad jeg på gangen og vidste ingen ting. Der var vel 5-10 på stuen. Læger og sygeplejesker. Vidste ikke hvad de lavede. Endelig kom de og sagde at det gik godt men at han skulle have maske med luft. Allerede nu snakke de om at vi skulle finde ud af hvor han skulle flyttes hen. Vi forsøgte at finde ud af noget. I løbet af dagen skulle han træne gennem luft "lungemaskinen" med maske for at træne hans lunge muskler. Alle muskler var slappe efter de 11 dage i koma. Hans syn var flakkende. Hans hovede skal støttes for at holde det. Hans tryk var under 20. Lå mest omkring15-17. Om natten stressede han og hans puls var 140 og derover og de gav ham sovemedicen for at falde til ro. Han sov ca 5 timer.

Fredag den 22 maj: Han fokuserede med det ene øje. Trykkede hånden, løftede hånden og drejede hovedet ved lyde og efter vores stemme. Nikkede ja og nej. Sad ved Lenette i en stol. De tog sonden ud af hovedet som havde målt hans tryk i hjernen. De tog også hæfteklammer ud som havde holdt såret (ca 5 cm) sammen som han havde fået i hovedet. Hans tryk havde ligget fint under 20. Mest omkring de 15. Steg og faldt som det skulle. Han forsøgte at sige noget til hans klasselære med meget hæs stemme. Vi hørte ingen ord. om natten sov han ikke men lå bare og kiggede.

Lørdag den 23 maj: Fokuserede bedre med begge øjne. Sad selv i stol ca 1,5 time. Sov heller ikke denne nat.

Søndag den 24 maj: Begyndte om morgenen at sitre ved munden. Vidste ikke om det var træthed eller kramper. de gav ham noget beroligende medicin og det gik væk. Sad ca 2 timer i en stol selv. Skulle ikke træne lunge musklerne mere i lungemaskinen. Sygehus præsten var forbi. Snakkede dansk og skulle høre om hvordan vi klarede det med sproget. Han ville gerne hjælpe hvis vi havde problemer. Da Emilie og jeg tog hjem forsøgte han at vinke. Hanløftede hånden da vi sagde mojn. Sov lidt da vi var gået. han rystede ikke mere.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post3