Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

9. juli

Uge 28 - 06-12 juli 09Posted by Lenette Pedersen Thu, July 09, 2009 22:37:39

Sidste dag på Ritalin i denne omgang. Derfor en masse ting der skulle testes i dag. Ting der enten er testet sidste uge eller i mandags, hvor han ikke fik Ritalin. Eller også skal det testes i morgen. Det synger jo snart på sidste vers heroppe, så det virker lidt som om der bliver travlt med en masse ting omkring, hvad der skal testes, prøves, forsøges mv. Og oveni hatten er der pludselig også møder og små samtaler der lige skal afholdes. En score skal kontrolleres, lægen informerer om det sidste, osv., osv., osv..

Heldigvis var Jakob klar til dagens strabadser, for hans gode sovehjerte havde vundet og han blev vækket ca. 7.45, så han var frisk og klar til dagens første blodtryksmåling. Den blev lavet allerede 7.50 og dermed kunne han få Ritalin-pillen allerede 8.20. Og knægten der normalt ikke kan sluge piller har fået det lært, og sluger den lille pille uden problemer. Derfor var han også klar kl. 9 efter sin sædvanlige morgenmad.

Dagens første aktivitet var med en fys. Og der var helt frit valg på alle hylder, så det blev til et slag billard med Irma. Og hun påstod at det var Jakob der vandt, da de kom tilbage igen.

Næste punkt var ergoen Lene V. der nu skulle testes Ritalinens virkning på hans evne til at samle det samme puslespil som forleden. Klar forbedring at spore. Meget systematisk, skulle ikke have hjælp og det tog kun 28 min.. Forleden tog det 40 min. og han skulle hjælpes.

Mens Jakob var med Lene, blev jeg kapret af lægen og fik svar på nogle af vores spørgsmål og bl.a. også lidt information om hvad vi kan/skal forvente os fremadrettet. Hvad må han/må han ikke (endnu)? Hvad skal vi være opmærksomme på om 2 år, 5 år, 10 år og når han bliver voksen? Bl.a. fik jeg at vide at han pga. hjerneskaden var lettere disponeret til at få epilepsi, hvilket jeg ikke vidste. Fik også at vide at man kan reagere anderledes på alkohol med en hjerneskade, så når den tid kommer, hvor det kommer ind i billedet, så skal vi også være opmærksomme.

Men hovedbudskabet var at de ikke slipper os uden der er spundet et netværk omkring os, som vi kan trække på. Det er det som mødet den 21. august skal opbygge. Men vi fandt også ud af, at man havde glemt at indkalde lægen fra Sønderborg Sygehus, der skal være vores kontaktlæge. Så det blev de bedt om at gøre. Og jeg fik bedt om en kopi af journalen, og den kom allerede i eftermiddags.

Da jeg kom tilbage fra samtalen med lægen, stod næste aktør nærmest på spring og det var et besøg hos neuropsykologen Helle, der også lige skulle lave 4 små tests, der så skal gentages i morgen, hvor han ikke har Ritalin i kroppen mere. Spændende at se, hvad de siger.

Vi gik derfra lige ned til frokosten, hvor han igen var småtspisende. Og fordi vi var tidligt færdige med frokosten kunne han nå at hvile det fornødne inden en af de obligatoriske blodtryksmålinger. Blodtrykket som sådan er der ikke noget i vejen med, mens hans puls stiger til lidt over det der er normalt for en knægt i hans alder. Det tilskriver jeg nogle af stofferne i Ritalin, men godt at de holder øje med det. Det er jo ligesom pointen med at gøre det under kontrollerede forhold.

Som rosinen i pølseenden for i dag, skulle han ha’ lavet skoleopgaver med pædagogen Eva M., men det var en anden Eva (nemlig talepædagogen) der kom og hentede ham i stedet kl. 14. Hvad de lavede ved jeg ikke, men Jakob sagde det var gået fint. Så det vælger jeg at tro på.

Resten af eftermiddagen var fri og jeg havde håbet at jeg kunne lokke Jakob med ud og cykle en lille tur, men det gad han da godt nok ikke. I stedet legede han lidt og læste i sin rekordbog. Kristine kom også forbi, men hun blev ikke så længe, for han var vist lidt kedelig og ville kun læse op af sin bog.

Til sidst fik jeg ham dog lokket med ned i byen på gåben, hvor vi var et smut forbi garnbutikken og købe en gave. Så lidt frisk luft fik vi da i dag. Vi nåede retur til aftensmaden og selvom han (igen) ikke var sulten, så spiste han alligevel lidt. Inden aftenaktiviteten, der i dag startede kl. 18.30, kunne vi lige nå at få styr på om det lånte PS2 udstyr virkede, og det gjorde det selvfølgelig ikke, men det lovede Therese så at følge op på efter aftenaktiviteten.

Dagens aktivitet var ”Gratis Legeland” ude på den lange gang, for både børn og voksne, for de gående og kørestolsbrugerne også. Det bestod i flere forskellige forhindringsbaner, og knapt var noget afprøvet, før en anderledes forhindringsbane skød i vejret. Jakob synes vist ikke det var så sjovt. Tror ikke der var udfordring nok i det.

Heldigvis holdt Therese ord og fandt det manglende kabel, så han fik faktisk afprøvet PS2’en. At han så synes det spil der var her var kedeligt, det er der ligesom ikke så meget at gøre ved. Alle de andre uger har vi haft vores egne spil med, hvor de ikke er blevet brugt, og så nu hvor de skulle bruges, ja, så ligger de derhjemme.

Heldigvis var han nem at få i seng bagefter, men at få ham til at sove er en ganske anden sag. Han har nu ligget og vendt og drejet sig i langt over en time og vil bare ikke overgive sig. Og kl. er altså ca. 22:35 i skrivende stund.

Og nå ja, så har han også sagt farvel til den første ansatte i dag. Therese har ferie i næste uge, og kommer ikke mere mens vi er her. Det synes han vist var lidt mærkeligt.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post31