Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Uge 22

Uge 22 - 25-31 maj 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 09, 2009 11:24:23

Se indlæg for den 8. juni længere nede.


Mandag den 25. maj: Tog selv sonden ud af næsen. Fik besked om at han skulle flyttes til Sønderborg. Jakob smilte og grinte stort. Spiste lidt youghurt. Spyttede vand ud af munden. Da lægerne gik sagde han "mojn" med hånden. (vinkede) Han sad oppe i en stol i ca 1,5 time. Han var ikke glad for at synke.

Tirsdag den 26. maj: Jakob sov godt om natten og vågnede kl 07. Mange af de ansatte var forbi og sige farvel til ham. Selv rengøringsdamen kom ind og sagde farvel. De ville gerne have vi kiggede forbi når han havde det godt. Han skulle hentes af Falck kl 08. Da Falck folkene først mødte kl 08 i Sønderborg senere og kørte fra Tykland ca 915. Jeg ventede lige over grænsen og fulgtes efter dem derfra. Efter ankomst til børneafdelingen kl 1020 blev vi isoleret fordi vi kom fra udlandet og skulle være det indtil svaret på prøven for Streptokopper var der. 2-3 dage ville det tage. Snakkede med lægen og forventede hurtig flytning til Hammel Neurocenter. Fysioterapeut var forbi og træne lidt med ham. Er ikke glad for at åbne munden. Forsøgte med Youghurt og saft men ikke lyst til det. Havde klemme på tå for at se Iltning af blod og puls. OK. Fik vand og medicin i drop. Lægen havde lavet en ny i hånden. Gammle i hånden og den i skulderen (gik ned mod hjertet) blev fjernet. Skulle trække vejret gennem en maske som har modstand når man puster ud. Dette for at løsne slim og træne lungerne. Så "Nørd" i TV. Der slappede han af. Jeg lagde mig til at sove sammen med ham kl 21. Vi sov godt om natten.

Onsdag den 27. maj: Vågnede ved 7 tiden. God til masken. Begyndte at tisse i flasken. Lykkedes ikke hver gang for han siger det ikke i god tid. fik lidt youghurt i ham men så viskede han at han ikke kunne lide det. Så fik han Pære banan youghurt som han kan lide. Så viskede han "Det kan jeg heller ikke lide" Saft og kakao ville han heller ikke drikke. Han er sikkert så øm i halsen at han ikke vil ha noget ned gennem den. Øm efter at have haft slangen fra respiratoren ned gennem halsen. Ergo- og Fusioterapeut var at træne med ben og arme. Han var oppe at sidde på sengekanten. Holdte selv hovedet men han tabte det lidt fremad.Holdte ryggen fint. Ergoterapeuten ville kontrolere hans mund om den fungerede som den skulle. Han åbnede munden så hun kunne kigge ham i halsen. Tungen kommer ikke ud forbi tænderne. (Har ellers kun lige kunne få spidsen af skeen ind.) Spiste lidt yoghurt og en halv is. De tilbyder ham alt som han vil selv om han så kun spiser en mundfuld. Sov 1 time om eftermiddagen. Lægen bedte os om at han ikke så TV, og gardinerne nede så han kunne slappe af og dæmpe indtryk og påvirkninger af hjernen. Besøg af mormor og morfar og Emilie. Emilie læste gummitarzan. og hun fik ham til at grine. De hyggede sig sammen. ville ikke spise til aften. Vi snakkede med sygeplejerskerne og de sagde at de kunne få det meste mad fra køkkenet. Rissen grød, pasta, pommes. Da de vejede ham vejede han kun 21,1 kg og hans mave gik indad. Meget tynd. De giver ham Sondemad mellem 22-03 så han måske er sulten i løbet af dagen. Han hørte DAD "Moster Philosophy" og hans øjne lyste op.

Tordag den 28. maj: Sovet dårligt . Lavet flere gange og sonden i næsen irritterede. Spiste 6 mundfulde havregryn og så var han ikke mere sulte. Halsen er ikke god endnu.

KL 09: Var til EEG undersøgelse om hjerneaktivitet og om der var tegn på elepsi. Lægen sagde senere at der var enedsat hjerneaktivtet efter uheldet men ikke tegn på elepsi i den tid de var på hans hovede.

KL 1030: Fusio var der men han var træt så det blev ikke til så meget.

KL:1100: Vi snakkede med Eva som er Psykolog. God samtale og hun synes jeg skulle blive lidt hjemme for at kunne slappe af.

Kl 13: Fusio og Ergoterapeut var der igen. Han kom op at sidde i kørestolen. Kunne godt men beklagede sig over ondt i nakken da han skulle op ad sengen. Ergo ville se på hans synkebevægelse men det fik hun ikke helt lov til. Fik et par mundfulde i ham. Arbejdede fint med fysio.

Eftermiddagen flytter vi til anden stue da der ikke var noget i de prøver for streptokopper. Han har været meget ked af det og siger "Jeg vil hjem" og "Det er kedeligt at ligge her". 8 år skal ligge og ikke se tv. Mormor og morfar og Emilie kom på besøg. Vi spiste fra tag selv bord. De andre dage har vi fået det serveret på engangs service da vi var i Isolation. da sygehuset ikke havde nogle ordentlige bleer kørte jeg efter nogle i Brugsen. Han sagde til Lenette "Hvorfor skal jeg have ble på?" Han kunne jo ikke sige til os før at han skulle noget. Han kunne så heller ikke holde sig om natten da de gav hav vand og mad i drop om aftenen.

Fredag den 29. maj: Jeg blev hjemme til Emilie var kommet hjem. Første dag hvor Lenette var alene der nede indtil kl 15. Jakob havde været vågen til kl 02. Været ked af det hele nat. "Jeg vil hjem" Spiste lidt havregryn til morgen og frokost. Ville ikke puste i maske. Beklagede sig over at det gjorde ondt. halsbetændelsen som han er blevet behandlet for siden den 18-19 maj. og slangen fra respiratoren har generet halsen i 11 dage. Så kan man godt forstå at det gør ondt. Fysio var der men han sov. Vi fik at vide at han ville kunne blive flyttet til Hammel på torsdag. De havde ikke plads før. Han havde besøg af Bjørn og Hans mor. De havde jo også besøgt os i Tyskland. Da jegkom og Jakob så mig smilte han stort da han så mig. Bjørns mor, Vita, sendte en SMS da hun kom hjem. "Super at se Jakob smilie sådan til sin far" Han snakker meget mere. "Jeg vil hjem" siger han tit. Vi prøver at få ham til at tænke på noget andet, så hjælper det. Han vil gerne se "Biler". Den kan han se mange gange. Han gentager mange ting. Spørger om det samme. Korttidshukommelsen er væk. Han får kun medicin mod elepsi/kramper. Det er elepsi medicin. Han får også medicin mod lungebetændelsen. han får stadig vand og sondemad om natten. Har ikke ble på om dagen men om natten. Tisser i flasken. Spiste pasta skruer som normalt til aften. Spiste lidt rissengrød. Drikker ikke men han får også rigeligt i drop. Han hygger sig især når der er gæster. Siger nej når han ikke vil. Hører gerne DAD. Mange gange i træk. Han glemmer også at han har hørt det.

Lørdag den 30. maj: Der er kun 3 indlagte. Han har været vågen flere gange om natten. Ked af det, savner far(havde sikkert været mor hvis hun ikke havde været der) Spiste ikke ret meget til morgen. ½ stykke rugbrød til frokost. Tisset på WC en gang ellers i flaske. Siger hele tiden "Jeg vil hjem" Sad i kørestol da jeg kom og da fysio var der. Jeg lagde ham i sengen for at han kunne slappe af til der kom besøg. Er meget lettere at ligge i sengen nu. Kroppen bliver stærkere. Janni og Morten og børnene kom på besøg ved 14 tiden.Han sad i kørestolen og vi kørte hen i Legestuen. Han ville ikke spise ret meget og heller ikke is. 30-45 min efter ville han i seng og vi satte os ind til ham og snakkede der. Han faldt i søvn. Han blev vejet og vejede ca 1,5 kg mere. sad og så DVD. Han bevægede venstre arm mere end høre. De har lagt en bandage klods i hånden på ham hvor han har drop. Jeg tror hånden er for tung så han ikke har kræfter til at løfte den. De vil give ham sondemad tidligee for at se m han så bliver sulten om dagen. De beslutter at give ham sondemad ved måltiderne. Beregner så hvormeget han har spist og giver ham sondemad op til det han skal have. Har drukket ½ cola og spist McDonnalds nuggets. Set "far til fire" Husker Legoland fra forrige år men givskud fra i år. Monster Truck fra sidste år i Kroatien. Bevæger begge arme og ben. Han er øm i nakken og højre arm som han er begyndt at bruge og i ben musklerne. Han har jo heller ikke brugt dem i over 14 dage. Vender sig selv fra side til side. Det har vi jo ellers forsøgt at gøre for ham. Han havde fået et par sår på ryggen i Tyskland efter at have ligget så meget på ryggen.

Søndag den 31. maj: Sovet godt om natten. Drømt og sagt "Jeg vil hjem" Vågnede ved630tiden hvor han skulle tisse. Havde tisset gennem bleen (Far sikkert ikke hørt ham, Jeg skal tisse) Tissede så i flasken og faldt i søvn igen. Var oppe i rullestolen og spise mad. Spiste kun lidt og fik så supleret med sondemad. Husker ikke at Janni var på besøg igår. Var meget træt. Han husker at Bjørn fra klassen var der forleden. Dagens besøg af mormor og morfar. Vi fik en gave til bærbar så vi kunne kommunikere med om verdenen der oppe fra, Hammel. 200 km herfra Bov. Jakob spise ½ bolle. Spillede Playstation, såBiler på DVD og Zoo DVD. Spiste ikke meget 1. gang til aften. senere lidt pasta skruer og ketchup. Fik en ny nål i hånden da den gamle generede. Faldt i søvn 2130.

Vi har kunnet sige til ham 50 gange at den forbinding han har på hånden er for at beskytte slangen til droppet. Han tror at den er brækket eller at han er kommet til skade på anden måde.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post4