Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Uge 23

Uge 23 - 01-07 juni 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 09, 2009 11:26:25

Se indlæg for den 8. juni længere nede.

Mandag den 1. juni: Vågnede 0630. Havde skiftet ham i løbet af natten da leen var våd, men vågnede selv om morgenen da han skulle tisse. Faldt i søvn derefter. Hånden med droppet havde ikke gjort ondt. Skal have taget blodprøve så de har givet ham trylleplaster på som er lokal bedøvende plaster. Han gider ikke have det på så han oiller det af, som han gjorde igår. Blev vasket lidt. Det er ikke det han er blevet gjort mest. Har kun været i bad en af de fførste dage i Sønderborg og der grad han hele tiden. Der havde han siddet ved Lenette. Sad i kørestolen og klarer det meget bedre nu. Holder hovedet flot og læner sig frem for at se til siderne. Det gør stadig lidt ondt i nakken når han gør det. Vi fik samlet en lille lego figur. Han fandt klodserne efter tegningen. Lænte sig frem ad, og jeg blev lidt bange men så sagde han at han jo skulle se på tegningen. Han forsøgte at placerede klodserne men det var svært. Jeg trykkede dem fast. Derefter blev han lagt i seng og sov. Alt trætter meget.Spiste et ½ stykke brød til frokost. Havde besøg af Maiken og Nicolas. i ca en time. oppe i rullestolen om eftermiddagen og udenfor en tur. Det gør lidt ondt i benene når han står på dem. Forsøgte at flytte føderne. Musseskridt. Spiste pasta og ½ frikadelle til aften. Han fik besøg ved 19 tiden af Troels. Var lidt "bange" fordi Jakob lå isengen. Jeg kørte da hjem. Jakob sov ved 2045 tiden.

Tirsdag den 2. juni: Jakob fik vækket Lenette 2 gange om natten for at tisse. Fysio lavedeøvelser på sengekanten. Pustede i vand med sugerør. Ballon leg, ved at slå med hånden. Ergo kontrolleredehans mund og den virkede bedre. Hans skulle skubbe noget ud fra kinden. Var ikke meget for det. Lægen kom og kontrollerede hans reflekser. De virkede OK. Kiggede i øret for det havde blødt lidt. Havde ikke mellemøresbetændelse. Mente at han måske havde revet sig selv i øret. Der var blod i øret. De havde heller ikke renset det ordentlig. tog sig til hovedet. Havde gjort det 2 gange og der sagde han at det gjorde ont. Kun kort varigt ondt. Sidder meget bedre i sengen og kørestol. Spillet PS" igen og havde bedre kontrol over det. Forsøgte at trække sig selv op. Ligger og trækker sig selv til siden ved at tage fat i sengehesten. Klapper, fletter fingre, vender og drejer sig liggende i sengen. Har jo kun sonden i næsen. Den i hånden virede ikke mere og den er taget ud. Får medicin igennem sonden i næsen.Spiser kun lidt til måltiderne. Får ca ml sondemad ved hvert måltid. Janni og børnene var på besøg med kaffe og kage da hun havde fødselsdag. Ville lige se ham inden han blev flyttet til Hammel. Senere besøg af Morten og Daniel (Klasse kamerater), med mødre. Begge idag da han skal flyttes imorgen. Han lyste op da de var på besøg. Fjollede sammen som klassekammerater gør sammen. Dejligt at se. Emilie, mormor og morfar var kort forbi. Vi fik pakket alt sammen og lagt i bilen. Vi spurgte hvem der skulle med Ambulancen. Det skulle far så jeg blev sovende der nede. Så optagelserne som Jakob havde fået fra klassen på skolen. Det morer han sig over. Vi lagde os til at sove ved 2031 tiden. Vi skulle med Ambulancen kl 0730, sammen med Doris, sygeplejeske fra børneafdelingen.

Onsdag den 3. juni: Flytning til Hammel Neurocenter. Jeg fik vækket ham ved 0630 tiden. Han spiste lidt mere havregryn end han plejede. Ambulancen var der kl. 805. Han sad i kørestolen og vi kiggede ud af vinduet efter ambulancen. Den kom så en anden vej og vi så den ikke. Vi kørte kl 0820. Jeg sad bagi sammen med sygeplejesken. Falck folkene i førerummet. han fik en Sofus mere. Falck bamse til børn der har kørt i Ambulance. Hans kort tidshukkommelse har været dårlig, men selvfølgelig kunne han huske at han havde fået en. Så sagde sygeplejesken at han jo havde en søster. Så fik han den. Turen gik fint. Han sov ikke på hele turen. Da vi kom der op og ud af ambulancen kørte de ham op foran ambulancen og tændte blink og horn. Han sagde senere at han ikke nåede at holde sig for ørene. Han blev Indlogeret på Stue 2. Lenette var kommet. Vi havde så et møde. Hvordan et dagsprograms program ville se ud, med meget hvile. Man vil ikke presse ham. Giver hellere sondemad end at han skal bruge energi på at skulle spise. Bliver tilbudt mad og hvis han ikke spiser nok så sondemad. De sagde at han var i en fase der hed PTA - Post-Traumatisk-Amnesti. En fase med bl.a. hukommelse problemer og konsentrations problemer hvor han har brug for megen hvile. Hans træning kommer til at være mange dagligdags ting som at bade og vaske sig. Spise og drikke. Gå på wc o.lign. Meget kommer til at foregå på hans værelse. Han blev derefter undersøgt af en læge. Blødte stadig let fra øret??? Ville rense det ordentlig. vi havde Jakob på WC. Havde ikke lavet i 3-4 dage. Det ville de have ham til. Måske derfor pruttede han meget da han var på WC. Var derefter på rundtur på afdelingen. jakob i kørestol. Der var plads til 8 indlagte. Ca 50 ansatte. Jakob vil have sit eget team. Fysio, Ergo, Sygepleske. Alle andre vil også komme forbi når de har vagt men det er teamet der står for ham og hans træning. Faldt i søvn ved 15 tiden. Så overgav han sig. Sov så til 17 tiden. jeg ville gerne hjem inden det blev forsent men da han sov blev det lidt senere.

Torsdag den 4. juni:

Fredag den 5 juni:

Lørdag den 6. juni: Han var blevet meget bedre til at sidde og komme over i rullestolen. Kørte ham flere ture også rundt uden for i deres have. De havde sådan en hænge sofa med plads til en rullestol som han var oppe i. Personalet var og kigge når han spiste og drak. Han sov længe om eftermiddagen. Til aften ville vi hente en pizza. Han måtte spise det unden kant. Mens vi hentede det laved de nogle test for at se hvor han var i PTA fasen. Han skulle svare på nogle spørgesmål. Hvis de var forkerte så fik han det rigtige svar. Da vi kom tilbage med Pizza'erne så kiggede de hvordan det gik med denne mad. Han klarede det fint. Spiste kun et stykke, og drak lidt cola. Måtte se 30 min TV. Derefter iseng. Jeg sov ved ham.

Lenette havde fået en nøgle til et hus lige overfor hvor vi fik et værelse. det er så vores indtil videre. Der er køkken med køl og frys og fællesrum. Vaske maskine og tøretumbler. Vi kan så overnatte der. 75 kr pr nat. Man kan også spise med mod betaling på afdelingen. Der er TV med en masse kanaler.

Søndag den 7. juni: Havde ikke holdt sig tør om natten men sovet godt. Da han vågnede skulle han tisse. Ham og jeg sover godt. Lenette vågner når han skal tisse. Vi forsøgte at spise lidt. Han er småt spisende. Lenette kom sammen med Emilie. De havde været lidt på internettet. Havde jo købt en bærbar så vi kunne komme lidt på nettet og maile lidt. Dagen går med at de tjekker hvad han kan. drikke og spiser han godt nok uden at fejl synke. Er meget opmærksomme på at han får den hvile som han skal. Jeg sad ved ham om formiddagen. Men så spørger han hele tiden. Ligesom om at han snakker for ikke at falde i søvn. Det er svært ikke at svare ham. Mellem hvilene gik vi lidt rundt. Meget tid går også med at bruge tid på at få ham til at spise og drikke, WC besøg og op og ned fra kørestol. Da vi tog hjem Emilie og jeg var Lenette og Jakob med ovre ved huset for at vinke til os. Det er svært at tage derfra når Jakob blev ked af det. Men vi skulle jo hjem.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post5