Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

12.-14. juni

Uge 24 - 08-14 juni 09Posted by Lenette Pedersen Sun, June 14, 2009 22:56:25

Uha, der er sket meget i denne weekend (text og billeder tilføjet 15/6 kl. ca. 14.45)

Først og fremmest har far været her. Det bliver der set frem til hele ugen. Emilie har været på "klan" tur med familien i Løgumkloster, men hun kommer så til gengæld med næste weekend.

Jakob er rigtig kommet i gang med at bruge sine ben igen. Fra at han i torsdags tog de første skridt (sådan rigtigt), så var han jo ikke til at styre på to tønder land i fredags, hvor han ikke bevægede sig nogen steder hen uden at det var på gå-ben. Rullestolen blev kun brugt som støttepædagog, dvs. som en slags avanceret stok.

Det var så også hårdt lørdag, for da ville benene slet ikke som Jakob ville og de gjorde bare ondt. Men når man har ligget stille i ca. 4 uger og så går så meget som han gjorde fredag, svarer det til at løbe et maraton uden for-træning, så der er måske ikke så meget at sige til det......

I dag er det gået lidt bedre med benene og de er blevet brugt lidt mere.

Sådan en helt almindelig dag her på Hammel Neurocenter er rimelig skemalagt og dagsprogrammet bliver skrevet på whiteboardet på værelset hver morgen senest kl. 9.

Men i weekenderne er der knap så meget personale og derfor er det også lidt mere frit hvad vi kan lave. Der har både lørdag og søndag været familie-ture på programmet og lørdag brugte vi nogle timer på en LANG gåtur, der førte os ud af byen og hen til den lokale golfbane. Vi ville egentlig have gået samme vej tilbage, men et par flinke golfspillere forklarede os ruten gennem golfbanen og så var det da den vej vi gik. Da vi kom hjem var Jakob et par tees og en golfbold rigere (og han sad naturligvis i kørestolen...det er trods alt for meget at gå over 4 km når man lige har lært at gå igen smiley).

Søndag eftermiddag kørte vi en tur til Silkeborg, gik en tur nede ved sluserne og såmænd da ikke osse om vi lige kunne klemme en enkelt lille softice ned.

Jakobs værelse her på Neurocenteret ligger næsten dør om dør med sygehusets varmtvandsbassin og lørdag aften blev han for første gang inviteret med i. Da først brusebadet var overstået og han fik lov til at komme i bassinet var det bare lykken for en vandhund som Jakob. Det blev til en ½ time i vandet for fysioterapeuten skulle lige se, hvor meget han kunne klare i første omgang. Hun blev så positivt overrasket at han blev inviteret med i vandet allerede søndag formiddag igen. Denne gang i en hel time. Det var dejligt at se hvor meget han nød det.

Søndag aften efter turen til Silkeborg kørte far tilbage til Bov igen. Det er lidt hårdt at se, hvor ked af det han bliver og hvor han næsten ikke er til at trøste. Derfor er det med at finde på gode lokkemidler og denne søndag blev det til at vi kunne se lidt film efter aftensmaden og aftenaktiviteten.

Denne søndag aften blev han igen fysisk aktiveret, for der stod "norsk kvadra-et-eller-andet" på programmet og det viste sig at være et motionscenter i kælderen, hvor han blev udsat for motionscykel, romaskine og løbebånd (som han gik på).

Og sidst men ikke mindst er sonden til mad og medicin blevet fjernet. Det er ret stort, for så tror de på at han kan spise og drikke sig mæt og tage på ovenikøbet. Derfor får i lige her til sidst et billede, hvor Jakob giver sig selv vand gennem sonden. Det skulle vi helst ikke komme til at opleve igen.

kh

Henrik og Lenette (og Jakob selvfølgelig)

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post8