Jakob Sørensen

Jakob Sørensen

Blog om Jakob efter uheldet den 10. maj 2009

Gled ned fra 3 meter vippen i svømmehallen og ramte ned på fliserne og fik åben kranie brud.

Adressen til mig står til højre.

Se alle billeder på www.osibov.dk/js

Fredag den 03. Juli 2009.

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Sun, July 05, 2009 11:35:11

Fredag den 03. Juli 2009.

Dagene begynder at ligne hinanden. Som min storesøster har sagt er vi så ved at være klar til at komme videre. De skal selvfølgelig være færdige med de test der skal til for at de ved hvad han har brug for.

Vi fik at vide ved 9 tiden at vi skulle til stranden. Da de ikke planlæger tingene dagen før er det svært at nå tingene. Alle tingene skal pakkes og 6-8 børn skal gøres klar med mad, vand og solcreme. Transport skal planlægges for indlagte og personale og de pårørende der skulle med. Da vi endte med at være klar kl 1015(skal være tilbage kl 12 til frokost) var det i en bus med lift til kørestol, 2 stationcars(Firmabiler til Neurocenteret) og en privatbil. Vi kørte til De små fisk ved Julsø, Sejs. Et område med lavt vand og stort græsområde ned til søen. Fint område. Næsten alle børn var nede og soppe. Ikke rigtig bade heller ikke Jakob. De trænede lidt balance med Jakob i vandet. Jeg tror han hyggede sig fint. Det var fint vand. Lidt ulden bund men klart. Der var små fisk på bunden som vi tydeligt kunne se. Vi returnerede og var tilbage ca1215-1230.

Efter frokost var der lidt spil med ergoterapeuten.

Jeg fik pakket sammen og båret det over til Villaen. Lenette kom ved 1430 tiden. Vi fik pakket og sagt god weekend til personalet. Vi var på vej hjem og med den sædvanlige trafik omkring Vejle. Jeg gad ikke til at skulle bruge tid på at lave mad når vi kom hjem så jeg foreslog McDonnalds. Vi spise i Aabenraa og var hjemme til Disney. Aftenen gik fint herhjemme.

Min sidst dag heroppe. Lenette tager over i de sidste 1½ uge.

Han skal til høreprøve i Aarhus i mandag eftermiddag.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post26

Torsdag den 02. juli 2009

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Thu, July 02, 2009 22:19:33

Torsdag den 02. juli 2009

Dagen i dag er gået fint. Ikke så meget og jeg tror jeg vil tage en kort tekst i dag.

Han har været med fysio 2 gange i dag selv om de sagde han ikke skule mere. Jeg tror det var pga sygdom. Han havde så skole tid plus han var i træværksted. Hvad han lavede har Jakob ikke fortalt.

Efter frokost skete der en misforståelse mellem personalet så der kom ikke nogen. Da vi så ville fortælle at vi gik ned og spillede bordtennis og billard så fandt de ud af at han ikke havde nogen fys. Jakob gik så sammen med hende i 30 min.

Jeg ville så have cyklet med ham men så kom jeg i tanke om at de gerne ville have haft mig til at se hvordan han lavede lektier. Da han ikke gad cykle så aflyste vi turen. Så jeg sendte ham ind foran TV’et i 45 min og så sad jeg i solen i mens. Derefter havde vi 45 min til spise tid. Der lavede vi lektier. Han kan sagtens finde ud af det. Han er svær at holde til opgaven. Vi fik lavet en side ved at jeg sagde lav den opgave så den osv. Han har jo stadig det som altid har været et problem. Han vil ikke lave noget som Morten og Svenja ikke har sagt han skal lave. Jeg fik ham til det selv om han forsøgte at undgå halvdelen.

Hans legekammerat Kristine og Cecilie er et stort hit. Han løber bare hen til dem nu. Ud af værelset og derhen. Det er super at se. Han snakker også til de andre der ikke har så godt et sprog. Det er den gode Jakob der er tilbage. Jeg tror at han har fået lidt mere overskud så der er energi til at snakke med dem.

Vi var så i bassinet her til aften. Vi var mange i bassinet. Kristine og Cecilie var der selvfølgelig og Amalie som bor ved siden af os. 3 forældre og to personale. Det var varmt og der blev sørget for os med koldt vand. Der var en personale der havde fået det skidt derinde tidligere på dagen.

Selv om far blev lidt sur på Jakob da han ikke ville høre efter og hele tiden snakkede så faldt han tidligt i søvn. Han har snakket med alle heroppe både voksne, personalet og indlagte så er han ikke blevet hæs. Han snakker så meget at han er svær at få til at spise. Men det er jo dejligt at han gider sidde i fælles rummet og spise sammen med de andre.

Ingen billeder i dag.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post25

Onsdag den 1. Juli 2009.

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Wed, July 01, 2009 23:05:25

Onsdag den 1. Juli 2009.

Igen i dag var han til talepædagog. Hun siger at han arbejder godt med de ting han bliver sat til. Hun skal have ham en dag mere i en times tid. Så giver hun sikkert en status der.

Så var han sammen med pædagogen en time. Hun har ham så som i skolen og lavede 2 sider i hans daglig dosis. Der står så også at han havde lavet noget andet med hende også.

Selv om der skulle laves noget andet end fysio så havde han det i dag. Hun kendte ikke Jakob så han skulle vise sig for hende mente hun. Han fik også spillet stangtennis.

Frokost og hvil. I dag uden Harry Potter men far fik alligevel sig 15 min på øjet.

Så var der spil med pædagogen og det klarer han fint nok.

Eftermiddagen foregik med besøg. Hans olde (min mormor) og hans mormor og morfar(Sviger) var på besøg. Vi viste lige olde hans stue og så gik vi over i Villaen overfor for at komme lidt væk herfra og der kan vi jo lave kaffe ovre. Vi drak kaffe og spise kage (De havde kage med) Vi fik vist olde lidt billeder fra tiden før nu. Jakob blev træt af at høre på os og fik lov at gå ind og se TV. Det var hyggeligt at have besøg og dejligt at se olde.

Aftensmaden blev utroligt nok spist i fællesrummet. Hvorfor, ja? Han har fundet en at lege med. Hun er ikke så gammel som Jakob, 5-6 år. De fandt sammen tidligere på dagen. Der har ikke været nogen at lege med, i hvert fald ikke før. Han har leget lidt i bassinet med en lille piges søster, som er 7 tror jeg nok. Eller er de ældre end ham og i nogle kørestol. Et par er ca 3 år. Dårligere end Jakob. Mohammed er der også en af. Intet racistisk i dette. Han tog Jakob i armen og snakkede til ham. Jeg tror han jo kan se og mærke at Jakob er jævn aldrene. Jeg tror han er 8 som Jakob. Han sidder stadig i rulle stol men ser ud til at være godt på vej også. Jeg tror at han har manglet det at lege. Han har sikkert heller ikke haft overskuddet før nu til at lege. Pigen han mødte sad han ved siden af da vi spiste. Han ville blive der hvis hun sad der og spiste. Bagefter så jeg efter dem mens hendes mor så villaen. Bagefter spillede de lidt Ludo sammen. Så var kl ved at være 19 og de ville så over at spille i haven ved villaen. Det blev så lavet om til is tur. Det blev så igen lavet til tur til søen med ænderne for da Jakob hellere ville med Kristine, pigen fra før så var der for få til is og alle gik til søen. De fik sammen fodret ænderne. De hyggede sig. Da de så skulle hjem var Kristine træt og ville blive da Jakob ikke gik med. Da alle gik og Jakob sagde han gik med så ville hun også. Men Jakob gik op til Cecilie en mindre pige i kørestol så blev Kristine sur. Han er blevet meget opmærksom på de andre. Omsorgsfuld. Snakker med dem og vil selvfølgelig gerne vide hvorfor de er her. Spurgte Kristine selv og hun svarede at hun ikke kunne bruge sin ene hånd og gik dårligt. Moren sagde at der var begyndt som hovedpine, var så en hjerneblødning/blodprop. Er lam i arm. Vi fik snakket lidt sammen om sygdom, økonomi og lidt andet.

Aftenen sluttede sent igen. 2215 faldt han til ro.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post24

Udskrivnings tidspunkt fastlagt

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 30, 2009 22:35:30
smiley Så har vi fået et tidspunkt. Vi bliver udskrevet den 15. juli 2009. Det er om 2 uger. Så kan vi sikkert nå at nyde sommerferien lidt sammen alle sammen. Det bliver dejligt. dagen idag var dagen hvor vi skulle have kørt til Kroatien. Det blev ikke nu så vi ser om vi kan få en uge eller to på en dansk plads. Det håber vi flasker sig. Nu skal vi lige have disse 2 uger til at gå og så håbe de ikke ændre mening. Så må vi selvfølgelig også tage det med. Det er nu rart med de positive beskeder. Det er jo altid dem der er bedst.smiley

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post23

Tirsdag den 30. Juni 2009

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Tue, June 30, 2009 22:14:04

Tirsdag den 30. Juni 2009

Programmet har ikke med Fysioterapeut mere. Han er så godt med fysisk at de tager det ud og ligger noget andet i. Hvad ser vi i morgen for de finder først ud af hvad de vil om morgenen.

Han blev vejet og vejede 24,4 kg. Ca. 0,5 kg mere end sidst. Så det går bedre den rigtig vej. Så har det da virkning at han spiser bedre portioner.

Vi kom til at se talepædagogen. Eva. Hun skulle lave en test med ham på computer. Testen viste lidt som de andre med et lille problem med at huske mange ord. Godt nok synes jeg er mange ting går bedre med at huske. Huske hvad der sker går bedre. Om det er detaljeret godt nok ser jeg ikke. Det er sådan noget de også ser efter.

Så skulle Ergo-Lene V have ham i 2 timer. Hun synes at han staver godt. Hun havde svært ved at holde hans koncentration længre end 20-25 min af gangen. Nogle gange mindre.

Her i mens fri jeg løbet 9 km. Det fik fint nok men stadig langsomt men det var jo fint vejr men allerede varmt kl. 930

Efter frokost og hvil var der ”Farvel kaffe” for Kamilla. Hun blev udskrevet og så er der kaffe for personale og indlagte og deres pårørende. Det var min første gang men det var hyggeligt. De kommer helt fra Bornholm. Der er også andre fra København og Fyn.

Efter dette var Lene V(Ergo) forbi og fortælle om det tværfaglige møde om Jakob de lige havde haft. De havde besluttet at Jakob skulle udskrives den 15. Juli 2009. Der ville så være ”Farvel kaffe” for Jakob om 2 uger fra i dag. De havde snakket om at han så ville skulle starte normalt i skole efter ferien, på den måde at det ville være på nedsat tid fra start. Måske 1-2 timer om dagen. Føle sig frem til hvad han kan klare. Se om han bliver træt og han skal så stadig have sin hvile. Derfor måske kun 1-2 timer i starten. Der vil så komme et møde heroppe den 21. August, hvor lægen fra Padborg, en fysioterapeut fra Aabenraa kommune, sagsbehandleren fra Aabenraa kommune, skolen og SFO og os og hans Team der behandler ham heroppe vil være med til dette møde. Det er langt tid til men pga ferien var det det tidligste de kunne få til at hænge sammen med.

Når men højdepunktet var jo dagens besøg. Morten hans klasse kammerat var på besøg. De kom kl 3 og var her til kl 5. Det var super. De hyggede sig og de foretog sig næsten det samme som ved de andre besøg, men hvad skal man jo også finde på. Hans tabte muskler og kondition viser sig lidt når der er besøg. Men det er sikkert mig der skal tage det roligt når han ikke kan følge med. De skal nok finde ud af det sammen når han bliver træt. De er normalt så omsorgsfulde over for hinanden så det skal de nok også være nu. Det håber jeg da. Det nye ud over motionsrummet, mooncar og resten af afdelingen var at vi spillede bordtennis. Der er nemlig bord til det nedenunder. Vi var jo dernede i går og prøve og det gik fint nok. Jakob og Morten spillede sammen. De var så også ude at sparke til hinanden ude på græsset med hans nye fodbold. Han trækker sig når han bliver træt og det bliver han stadig hurtigere end før. Det skal nok komme. Selv hans far halter efter med konditionen efter disse 2 måneder hvor løbeskoene har ligget stille for meget. Det er jo kun blevet til 4-5 gange i denne tid.

Her til aften gik vi ned til en lille sø med ænder. Der var kun en der ikke var med i dag. Det er rart at se alle. Det er rart at se at de også bliver bedre og deltager. Vi var jo heller ikke med i starten. De fik fodret ænderne med det gamle brød fra afdelingen. Det tager ca 1 times tid sådan en tur. Vi får lige snakket med familien der hjemme. Det er altid rart. Vi bruger Skype så vi lige kan se hinanden. Det fungerer fint.

Vi fik også at vide i dag at vi måtte tage på weekend hjemme hver weekend. Det bliver jo også kun 2 mere.

Det har hele tiden været varmt her på værelset men det har ikke hjulpet med 25-30 grader uden for. En sød(endnu en) sygeplejeske fandt lidt hjælp til varmen.

Jeg læser det jo igennem igen så i må leve med de grammatiske og andre fejl.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post21

Mandag den 29. juni 2009

Uge 27 - 29 juni-05 juli 09Posted by Henrik Sørensen Mon, June 29, 2009 22:19:46

Mandag den 29. Juni 2009.

Vi er gået i gang med uge 5 her oppe. Der er kommet lidt hjemve efter at han har været hjemme. Han savner dem der hjemme mere end sidste uge og vil gerne hjem. Ikke at det ikke går godt heroppe men savner bare at komme hjem og ikke skal herop. Men det gør vi alle, men de skal selvfølgelig være færdig med det de skal, så vi kan få Jakob så meget tilbage til den gamle Jakob som muligt.

Dagen i dag startede med en cykel tur. Det ville han godt. Cyklede ca 30 min. Op og ned. Kun på den sidste bakke trak han. Det skal nok komme.

De næste 2 timer havde han bl.a. skoleundervisning. Han havde nogle af sine skolebøger fremme. Det var første gang, men han havde lidt svært ved at koncentrere sig.

De laver selv skoleundervisningen så jeg fik cyklet 10-15 km vil jeg tro. Hammel til Gjern og hjem igen. Fin tur. Jeg blev hjulpet lidt på turen hjem da jeg ikke havde kort med. Der står jo ikke hvad vej der går til Hammel når man er ude i de små byer. Lenette gav mig nogle byer jeg skulle køre mod.

Han spiser bedre og bedre. Både til morgen og frokost spiser han mere så han skal nok få sul på kroppen på et tidspunkt. Jeg var blevet bedt om at han skulle hvile sig men havde sagt at jeg ikke fik ham til at sove. Han hvilte sig knap en times tid. Han gider jo kun 10 min. Men det gik. Hvis det var mig havde jeg jo bare lukket øjnene.

Han skulle spille med pædagogen. PC så de var i netcafeen. Den har jeg egentlig ikke set så den skal han da vise mig en dag.

Eftermiddagen var vi nede i byen på cykel. Der er ikke så langt så vi tog den rigtige vej ind til butikkerne. Vi fik købt et par synes vi seje solbriller. Så kan vi da ha dem på når solen skinner. Vi cyklede lidt rundt for at få lidt styrke i benene. Vi var på tilbage vejen inde og få en is og så købte vi 2 bordtennis bat med bolde. Vi cyklede tilbage. Vi gik så ned og spillede bordtennis i ca 20-25 min. Jeg tror aldrig at vi har spillet så det var lidt svært men han blev da bedre. Nu kan vi da gå der ned en anden dag. Det er lige nedenunder hvor vi er så det er let at komme til.

Selv om jeg skrev at han spiste godt lykkes det ikke særligt godt til aften. Han blev ked af det. Han ville absolut ikke smage sovsen. Så da han fik lov uden sovs, de skulle næsten tørres af så der ikke var noget på, så spiste han den uden noget overhovedet. De har sikkert også været kolde. Men sådan blev det. Han kom bagefter og sagde undskyld til mig. Så han husker da hvad der sker. Men er det nok. Overblik er det dette og hvad er detaljer i dette. De er uddannet så vi venter på at høre hvad de mener om ham og hvad hjælp der skal til.

Aftensarrangementet blev jo en positiv oplevelse for ham efter det med maden. Bassin tur. Vi var der inde i en times tid men så er han også træt. Sådan var det ikke før så det viser hans manglende kondition tror jeg.

Der efter tog jeg tegningerne frem fra skolen. Alle i klassen havde jo dagen efter uheldet den 10.maj tegnet tegninger. Mange med et billede af deres oplevelse af uheldet. Mange med ambulancer og Jakob på en båre. Andre med vippen i svømmehallen. Mange med rigtig flotte tekster. Jeg fik en rørt stemme da jeg læste dem. Jakob synes at de var flotte. Jeg havde mod på at tage dem frem i dag og Jakob reagerede kun positivt på dem. Vi fik også set filmene igen som hans klasselærere, Morten og Svenja, har optaget. Dem hygger han sig med. Kanon at vi fik dem til at lave dem.

  • Comments(1)//jakob.osibov.dk/#post20

Fredag d. 26. juni - Søndag d. 28. juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Sun, June 28, 2009 23:34:16

Fredag den 26. Juni 2009 – Søndag den 28. Juni 2009

Nu er vi retur efter weekend hjemme. Det har fungeret fint.

Vi ser frem til Tirsdag hvor der er besøg af Morten fra klassen og så har de møde hvor de skal snakke om hvornår Jakob kan hjemsendes. det bliver spændende om den 17. juli holder.

FREDAG DEN 26. Juni 2009.

Fredag havde vi kun træning om formiddagen da Lenette ville komme og hente os ved 14 tiden.

Vi var ude at cykle ca 20-25 min. En fin tur som han selvfølgelig klarede fint. Det var ad lidt veje og cykelstier. Bagefter prøvede han igen sit waveboard og en tur rundt på mooncar. Det går rigtigt fint, og han er ikke overmodig så det går uden at vælte.

Så var det Ergoterapeuten der tog over. Hun ville lave lidt opgaver i deres opgavebog. Samle et puslespil som gik fint.

Ved 12 tiden var lægen forbi for at se hans øje. Der er ikke noget i vejen efter hvad hun kunne se. Vi snakkede lidt om hvad han måtte. De plejer at sige et halvt år før man må hoppe og bruge de karruseller der drejer og kører stærkt. Så Legoland skal måske ikke besøges lige nu. Hun syntes at han klarede det fint. Han skulle måske ikke vente så længe med at komme hjem. Han var en hurtig løber med hensyn til at blive bedre. Måske tidligere end den 17. Juli kunne han blive hjemsendt. Vi må tag en dag af gangen. De skal have måde tirsdag for at snakke om datoen.

Det er altid rart når men bliver taget godt imod når man kommer.

Lidt i kl 14 kom Lenette. Vi fik pakket bilen og kørte hjemad. Da vi kom til Grydehøjvej var der flag oppe også for Jakob. Der var fødselsdag på vejen for Nicolas og hans mor havde sat 6 flag op i vejsiden og skrevet på vejen med kridt: ”Velkommen hjem Jakob” Det var super flot. Tak Maiken.

Jakob havde fået en god sommerferie T Shirth fra klassen med billede af hele klassen og alle deres navne. Det er super flot. Dejligt at have sådan en klasse og forældre. Men ikke mindst jer 2 Svenja og Morten. Stort tak til jer alle. God sommerferie.smiley

Han fik lov at spille som en af de første ting. Playstation. Det er også ved at være 3 uger siden at han har prøvet det sidt. Det var i Sønderborg.

Lenette og jeg kørte kort efter til Haderslev for at høre musik. Det var fint deroppe med godt vejr. Det var svært at være af sted uden Jakob. Lenette og jeg …..og Emilie alene sammen for første gang. Hej Matematik var super godt. DAD også godt. Jeg kan ikke lide at de skriger men der var flere gode numre.

Jakob blev passet af min mor og far. De klarede det, selv om det var lidt svært at få han til at falde til ro. Min far lavede lidt Lego med ham og så gik det. Det er svært at overgive sig når man gerne vil følge med i det hele.

LØRDAG DEN 27. Juni 2009.

Vi var hjemme ved halv 2 tiden. Fik far sendt over i Campingvognene. Der sover de normalt overe. Vi fik lagt os også efter en god aften.

Vi spiste morgen mad sammen. Første gang siden 10. Maj. Det var hyggeligt.

Han havde fået en liste med et par opgaver og her var det en cykeltur og lave dagbog for at øve at huske. Vi fik organiseret en cykel til Jakob. Igen var Maiken hjælpen. Vi lånte Nicolas cykel. Vi fik cyklet ca 4 km. Vi var så lige rundt 2 steder og sige hej og vise at Jakob har det fint og henne ved hestene. Vi havde storesøster med også. Vi fik lavet dagbogen, og sørget for at mine forældre var klædt på til at klare sig. De skulle have pizza fra Kruså til aftensmaden. De skulle have ham til at skrive Dagbogen og han skulle til fødselsdag ved Nicolas. En times tid skulle han være der. De havde aftalt at han kom lidt inden i. Det var vellykket. De var glade for at se ham. Han fik lov at fortælle lidt først. Var ude at sparke fodbold og deltog som de andre. Han var ikke til at få med hjem igen men det skulle han jo for de skulle hente pizzaerne.

Han fik samlet resten af hans Lego helikopter. Det er han stadig god til. Det tager bare den tid det skal gøre. Om det går lidt langsommer kan godt være men han kan godt. Han ville jo heller ikke overgive sig her til aften, men gjorde det da men igen lidt sent.

Aftenens musik var Jokeren var der og det var sjovt at høre når man ikke gør det normal. Tim Christensen var der og de sagde det var godt også. Poul Krebs var rigtig god. Boss Hoss er et tysk band som snakker eget amerikansk. De spiller rigtigt fint og meget rockenende musik. De er hver at høre. De sluttede før at kæmpe fyrværkeri. Supper flot. Vejret var med os hele dagen.

SØNDAG DEN 28. Juni 2009.

Så fik vi igen rundstykker og blødkogte æg. Det var fint. Men tiden går hurtigt og hvad nåede man.Jakob skal kunne huske det vi andre glemmer. Han klarer det næsten bedre en en selv. Han fik spillet lidt PC og Playstation og Wii. Wii for første gang hjme ved os selv. Det klarer han også fint. Rystede lidt på hånden men han fik uden problemer bolden i hullet i Golf. Flere gange i træk. Da jeg prøvede ramte jeg slet i hul. Ikke en eneste gang. Hvad de kan de børn. Var ude lidt og sparke lidt bold. Samlede puslespil. Lenette sad med ham og syntes at han klarede det godt. Var med til at sprøjte planterne i drivhuset. Vi fik sendt Farmor og farfar hjem til Sjælland. Vi sluttede af med et bad inden aftensmaden som var Lenettes hjemme lavet burgere. Vi kom af sted ved 1830 tiden fra Bov og var heroppe igen ved 21 tiden. Det gik fint at skulle være her igen. Han savnede da Lenette og Emilie da de kørte herfra. Lenette kørte til vores venner i Demstrup. Lenette skulle lige med hende på arbejde i morgen da vi desværre har fået et sten slag i forruden. Hun arbejder der hvor man kan lave dem.

Han har været glad for at være hjemme og for at se klassen. Det var super at han var med der og se dem igen.

  • Comments(2)//jakob.osibov.dk/#post19

Torsdag den 26. juni 2009

Uge 26 - 22-28 juni 09Posted by Henrik Sørensen Thu, June 25, 2009 22:48:03

Torsdag den 26. Juni 2009

Dagens program startede med Fysio. Hun ville gerne have ham på cyklen, men det ville han ikke. Vi fik ham da overtalt til at køre frem og tilbage og løfte armen for tegnet stop. Og til alt det sammen med at han stoppede og steg af cyklen uden problemer var der en ting til som han godt kunne. Han stod så på waveboardet og kørte mooncar. Han klarer det fysisket rigtig godt. Mange stadig lidt hurtighed og styrke men bevæger sig fint. Hurtighed og resten af styrken vil komme når han bliver udfordret af egne kammerater og jævn aldrene. Det er jo så ikke her oppe.

Så var det skolearbejde og puslespil og lidt gem og find lege. Han har problemer med puslespillet men klarede det da. Han kan huske hvad han laver men ikke så detaljeret. Det er anstrengende at skrive men gør det. Læser og regner når vi er sammen med det han har lært.

Jeg var ude at løbe mens han lavede skolearbejdet. Var tilbage til frokost og hans hvil.

Eftermiddagen skulle han lege med en pædagog. Mens han gjorde det var jeg med til Rehabilitering plans møde. Det er der hver 14 dag. 2. Møde mens han er her. Jeg vidste jo ikke hvad det gik ud på. De ville gerne høre hvad jeg havde set af problemer som kunne være godt at tage op i behandlingen. Jeg omtalte hans ”nej” i mange situationer hvor der normalt ikke ville være sagt nej. Er det energi eller fordi han var bange?? Jeg sagde at han jævnligt beklagede sig over ondt i øjnene og hvorfor har han det?? De ville se om han kunne komme til øjenlæge. De ville se på hvad de kunne gøre ved hans hukommelse og finde nogle arbejdsredskaber/løsninger til ham og os. Fysisk ville de fortsætte med at øve dagligdags tingene. Cykle, mooncar og lignende. De syntes at han var fint med. De kaldte ham en spurter med hensyn til hans ophold.

Da jeg var kommet tilbage var hans gæster kommet. Sofie fra klassen og hendes forældre. De havde en bog med til ham. Det var så godt at se dem hygge sig sammen. De kommer så godt ud af det sammen. De fik den samme rundvisning som andre gæster. Aktivitets rummet motionsrummet og sansehaven med mooncars. Det var hyggeligt og dejligt at snakke med Sofies mor og far. Det var jo dem der havde kørt mig til Tyskland og fulgt efter ambulancen derned over alle de samme røde lys som den. Det var super at have besøg men det har alle de andre besøg nu også været. De var her 2 timer men så begyndte Jakob at være træt. Han fik lige 20 min hvile inden maden. Da jeg ikke har billeder af dem har jeg lånt et som deres klasselære har taget. Her er det Sofie.

Dagens aftenarrangement var en tur ned i byen for at få en is. Vi var kun 3 børn med så de voksne fik også en is på afdelingens regning. Jakob ville gerne med så det var bare af sted.

Der var så en telefon besked fra Doris som var sygeplejerske på Sønderborg sygehus. Det var hende der var med herop med ambulancen. Hun ville høre hvordan han havde det. Men da personalet ikke må fortælle hende noget så fik vi hendes nummer og Lenette vil ringe til hende i morgen. Er det ikke flot at de er interesseret i hvordan Jakob har det?? Jeg synes det er rart og rigtigt flot.

Til mødet sagde de at de fra terapeuternes side ville sætte hjemendelses dagen til den 17. Juli. De havde ikke lægernes vurdering. Den kommer sikkert i næste uge. Men det er altså om 3 uger. Det kan jo altid forlænges og det sker nemlig engang imellem. Det er jo snart og lidt dejligt.

Jeg glemte at tage billeder i dag af gæsterne og egentlig også under hans fys træning. Træls.

Lige et billede af Jakob der er ved at barbere sig.

  • Comments(0)//jakob.osibov.dk/#post18
Next »